Categorieën: Nieuws

SP: geen sloop maar renovatie Westindische Kade

De SP Groningen vindt dat Lefier de 396 sociale huurwoningen aan de Westindische Kade moet renoveren.

De partij maakte in 2014 al een zwartboek met klachten van de huurders over achterstallig onderhoud, vocht, tocht en kou. Uit een onderzoek van de Woonbond kwam vorige week naar voren dat de woningen goed te verbeteren zijn. De huurders zouden hierdoor gemiddeld 117 euro op hun energierekening kunnen besparen.

De SP hoopt dat de wethouder Roeland Van der Schaaf zich sterk maakt voor renovatie van de woningen. Lefier was van plan om de woningen over 15 jaar te slopen.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Zou mooi zijn, maar ik heb begrepen dat deze flats nogal hatseflatserig gebouwd zijn. Sloop en nieuwbouw zou dus beter zijn.

  • waarom niet. bij verbetering gaat de huur omhoog en die wordt gesubsidieerd door het rijk.
    15 jaar is lang. of is dit te kort door de bocht?

  • Prima voorstel. Flats moderniseren en kunnen dan weer jaren mee. Zie de z.g. Plattenbauflats in Oost Berlijn. Die zijn prachtig gerenoveerd.

  • Bij sloop komt er koop of dure huur voor in de plaats denk ik? Sociale woningbouw is straks alleen nog maar op lelijke lokaties op deze manier.

  • Wat Erik zegt is gentrificatie, een kwalijke zaak want iedereen verdient het op een prettige locatie te wonen.

  • Zwaar verouderde flats waar 15 jaar geleden al geïnvesteerd had moeten worden. Maar toen heeft men gedacht ... "We gaan ze toch slopen." Nu valt de markt een tijd wat tegen voor investeringen in de private sector en valt de vraag naar dat soort vrijesector woningen ook tegen. (Grunobuurt nog niet eens afgebouwd bv) En nu duurt het dus nog minstens 15 jaar(!) voordat ze gesloopt worden.
    Dan nog het effect dat deze mensen allemaal een andere sociale huurwoning nodig hebben en de wachtlijsten in de stad worden weer langer en langer. Hadden deze flats trouwens geen monumenten status? En probeert Lefier door stelselmatige verwaarlozing daar onder uit te komen? Wbv's hebben nu al moeite om urgenten als gescheiden gezinnen en asielzoekers op een fatsoenlijk manier van woonruimte te voorzien (waar ze van bovenaf verplicht toe worden) Dus niet slopen zolang de vraag het aanbod ver overstijgt... Voor 30 jaar in investeren moet best uitkunnen ipv riskante privaat projectjes hier het geld weer insteken.

  • Triest dat de politiek er aan te pas moet komen en dat Lefier niet gewoon de klachten van haar bewoners serieus neemt. Voor mij een reden om nooit bij Lefier te gaan huren.

  • Ik ben een bewoner van een van deze woningen en ik kan zeggen dat ik blij ben met de woning. Maar dit is puur om het feit dat er gewoon geen betere opties zijn in Groningen.

    Los van dit feit is het met dit koude weer niet te doen, ik zit met volledige winterkleding aan mijn bureau te werken omdat de warmte van gaskachel nooit in de andere ruimtes terecht komt vanwege vreselijke isolatie Ik zit ook nog eens op de begane grond, dus geen verwarming van een onderbuurman/-vrouw. Lefier heeft dubbel glas laten plaatsen in de woon- en slaapkamers maar aangezien dat de keuken(die er tussen in zit) totaal geen isolatie heeft loopt alle warmte er zo uit.

Recente berichten

Vrijdag voornamelijk bewolkt met kans op een spatje regen

Vrijdag is er veel bewolking met vanochtend lokaal een spatje regen. In de middag is…

10 uur geleden

Donar stelt zwaar teleur tegen Den Helder Suns

Donar stelde donderdagavond in Den Helder zwaar teleur tegen Den Helder Suns, die tot nu…

11 uur geleden

Plannen Spoorkwartier komende dinsdag gepresenteerd in Forum

De plannen voor het nieuw aan te leggen Spoorkwartier, aan de zuidkant van het Hoofdstation,…

11 uur geleden

Deel Europaweg dicht vanaf vrijdagavond tot maandagochtend

De Europaweg gaat twee weekenden dicht ter hoogte van het viaduct met de ringweg. Dit…

13 uur geleden

Brommers en snorfietsen vanaf 1 januari niet meer welkom op Grote Markt

Brommers en snorfietsen zijn vanaf 1 januari niet meer welkom op de Grote Markt. Deze…

14 uur geleden

Oranje vrouwen zaalvoetbal met Tessa Grashuis ruim langs Kazachstan

Het Nederlands vrouwen zaalvoetbalteam heeft donderdagmiddag met 6-0 gewonnen van Kazachstan. (meer…)

15 uur geleden