Categorieën: Nieuws

Stadsbestuur reageert niet op hoogte salaris Hillen

Het stadsbestuur wil niet reageren  op de commotie die is ontstaan over de hoogte van het salaris van projectleider Jos Hillen van de Ringweg Zuid. GroenLinks wethouder Karin Dekker zou indertijd hebben ingestemd met de regeling

Hillen verdiende van 2010 tot 2015 350.000 euro per jaar, daar bovenop kreeg hij een onkostenvergoeding van 150 a 180 euro per dag. In 2013 is dit ten onrechte niet gemeld aan de Tweede Kamer zegt Rijkswaterstaat. Er is gekozen voor Hillen omdat hij het vertrouwen van Stad Provincie en Rijkswaterstaat genoot. Actiegroep Groningen verdient Beter vraagt zich af of Hillen indertijd niet een dubbele vergoeding kreeg omdat hij ook directeur van luchthaven Eelde was. Het stadsbestuur wil niet reageren: “Rijkswaterstaat doet de woordvoering over deze kwestie.” zegt woordvoerder Eddy Beuker.

De CU en de SP zijn verbolgen over de kwestie, en kondigen vragen aan.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • vraag maar goed door cu/sp, want we willen wel weten wie er nou echt achter het stuur zit in deze 'transparante' stad en waarvoor we dus elke keer naar de stembus gaan/gingen

  • Absurd en belachelijk gewoon het salaris en onkosten vergoeding, meester graaiers ten top.
    De mensen aan de weg maar zweten voor een dubbeltje.
    Dat de gem. Hier mee akkord ging ? En maar bezuinigen en klagen?

  • Dat heeft ie toch maar mooi binnengeharkt. Een onkosten vergoeding ter hoogte van een ruim modaal bruto inkomen en daarbovenop nog een vet salaris. Waarom kan de raad eigenlijk geen oud-wethouders terugroepen om verantwoording af te leggen?

  • En wat een fantastisch werk heeft ie geleverd. Hij heeft 5 jaar zitten te overleggen en het project heeft nog steeds kans om in de huidige vorm helemaal afgeblazen te worden.

    In welke **rs zat Hillen bij Stad, Provincie en Rijkswaterstaat bestuurders. Ik ben ook voor correcte salariëring maar dit is echt absurd, en dan ook nog een dubbele baan hebben.

  • Karin Dekker, Karin Dekker? Wie was dit nu toch ook weer? Is dat niet die vrouw van Groen Slinks welke de slogan " de financiering is rond" in de gemeente Groningen introduceerde, diezelfde vrouw welke de stad Groningen met miljoenen aan tekorten en torenhoge financieringen heeft achtergelaten? Waarom kunnen bestuurders en wethouders niet vooraf verantwoordelijk worden gehouden om verplicht tegaan worden tekorten aan te zuiveren door voor besluitvorming waar het om prestigeprojecten als bijvoorbeeld Het Huis van Niets, revitalisering stationsgebied, ombouw Zuidelijke ringweg, enz.enz. te bepalen dat bij overschrijding van de bouwkosten en oplopende verliezen waar het om begrotingen/exploitatieverliezen gaat er een bepaald deel van het (toekomstig) salaris en hun pensioenregelingen tot in lengte van dagen wordt verrekend/gestaffeld aan de hoogte van genoemde verliezen?

  • dat zijn absurde bedragen, en als gemeentebestuur dan ook nog de arrogantie durven te hebben om vooral niet te reageren doet alleen maar vermoeden dat het allemaal niet in de haak is wat er gebeurt, of hennen ze nog nooit van openbaarheid van bestuur gehoord!

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

5 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

8 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

8 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

9 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

11 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

12 uur geleden