Categorieën: Nieuws

Kunstenaars gezocht voor kunst op de Grote Markt

Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) en het plateau voor hedendaagse kunst NP3 ontwikkelen samen een nieuwe kunstmanifestatie met de titel ‘Marker’. Ze zijn daarvoor op zoek naar professionele kunstenaars.

Deze mensen moeten een tijdelijk kunstwerk voor de openbare ruimte in de binnenstad maken. Het kunstwerk komt op de Grote Markt en directe omgeving te staan, hangen of liggen. Het kan alle mogelijke vormen hebben. De omgeving moet als inspiratiebron worden gebruikt. Marker wil hiermee bewoners en bezoekers van Groningen een frisse, kritische blik geven op de omgeving.

Kunstenaars die willen deelnemen aan ‘Marker’ moeten ook meewerken aan de zakelijke kanten van de manifestatie, zoals de financiering en communicatie. Ze kunnen zich uiterlijk 4 april melden.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • Kijk eens rond in het gemeentehuis.
    Daar zit een stelletje kunstenaars die kans zien om met HET MONSTRUM , DE LUCHTBOEMEL en het weren van de bussen op de Grote Markt enz. de stad naar de ratsmodee te leiden!

  • "Kunstenaars die willen deelnemen aan ‘Marker’ moeten ook meewerken aan de zakelijke kanten van de manifestatie, zoals de financiering en communicatie": met zulke creatieve ambtenaren zijn kunstenaars niet meer nodig..

  • Wat een fraaie uitnodiging aan de kunstenaars???? Dus we moeten een kunstwerk maken en we moeten zelf voor financiering zorgen en we moeten ook zelf voor promotie zorgen? Wat een vreemde opdracht, lijkt mij de omgekeerde wereld. Geen goede ontwikkeling voor de schone kunsten.

    • Men is dan ook op zoek naar professionele kunstenaars. Klaarblijkelijk voldoe jij niet aan dit criterium anders had je vast en zeker wel geweten wat te doen met deze uitnodiging.
      Kunst moet net als een privaat bedrijf simpelweg zelfvoorzienend zijn, dan pas spreek je van kunst, al het andere is experimenteren en je kunt en mag toch niet verwachten dat daar belastinggelden in worden gestoken.

  • Il heb intéressé maar il wet niet wat zijn de conditions. Il ben beeldende. Kunstnaar uit afrikaans. Il werk met hoùt

  • we willen de binnenstad opleuken je mag het werk exposeren in de binnenstad op eigen risico. dan hoeven wij (de gemeente ) het niet aante schaffen en als er schade is mag je het zelf betalen. om kunst te exposeren moet je tegemwoordig geld toe stoppen. of een geldschieter hebben.

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

3 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

58 minuten geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden