Categorieën: Nieuws

Vierde medewerker RUG op non-actief

De Rijksuniversiteit heeft opnieuw een medewerker van het facilitair bedrijf op non-actief gesteld. Dat heeft te maken met een intern fraude-onderzoek.

Het hoofd technisch beheer van de RUG werd vorige maand ingerekend op verdenking van corruptie en witwassen. Hij kreeg geld van bedrijven die hij aan opdrachten voor de universiteit hielp. Vervolgens werden twee anderen op non-actief gesteld. De medewerker die nu op naar huis is gestuurd is de vierde verdachte.

De directie van de RUG heeft een recherchebureau ingeschakeld die moet uitzoeken of medewerkers van de universiteit in de fout zijn gegaan. Dat heeft tot diverse tips geleid.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Diegenen welke enige weken geleden hardop op dit forum poneerden dat de aanhouding van meneer G. slechts het begin zou zijn en dat er meerdere personen met dichtgeknepen billen op de bank of achter het bureau zouden zitten werd weggehoond door twee betweterige posters alhier, waarbij een van hen beweerde dat het met deze aanhouding zou zijn opgelost, mogen hun woorden nu zo langzamerhand wel inslikken.

    Overal waar men met geld en goederen omgaat, privaat of overheidsbedrijf is niet ter zake doende, werken lieden welke gevoelig voor omkoping zijn, vooral op facilitaire afdelingen en inkoop van diensten en/of goederen.

    In perioden van hosanna wordt er veel minder aandacht aan geschonken, maar nu bijna elk en iedereen de gevolgen van de recessie begint te merken, ook zij welke met gemeenschapsgelden werden en worden betaald en ook hun functie/ werkzaamheden in het geding zijn of gaan komen, nu zwijgt de gepasseerde ondernemer/werknemer niet langer meer, maar begint zijn stem te roeren door als klokkenluider te fungeren.

  • Waarom krijgt de BAM alle werk gelegenheid in de stad en Prov.Groningen ? Door een wethouder die ex in vaste dienst bij de BAM was en een voorzitter van een politieke partij in de Groningse Staten die ook momenteel in vaste dienst is bij de BAM. De integriteit en belangen verstrengeling is groot.
    Wat is belangrijker : de Groningse werk gelegenheid en het Groningse geld of het bedrijf waar je in vaste dienst voor werkt ? Zegt U het maar. Besparen we 270 miljoen op de Zuidelijke Ringweg of laten we het door gaan en je bedrijf waar je werkt overeind houden ?

Recente berichten

Gewonde bij schietpartij in Beijum

Aan de Doornbosheerd in Beijum is in de nacht van donderdag op vrijdag één persoon…

1 uur geleden

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

11 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

13 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

14 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

15 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

16 uur geleden