De Rijksuniversiteit heeft opnieuw een medewerker van het facilitair bedrijf op non-actief gesteld. Dat heeft te maken met een intern fraude-onderzoek.
Het hoofd technisch beheer van de RUG werd vorige maand ingerekend op verdenking van corruptie en witwassen. Hij kreeg geld van bedrijven die hij aan opdrachten voor de universiteit hielp. Vervolgens werden twee anderen op non-actief gesteld. De medewerker die nu op naar huis is gestuurd is de vierde verdachte.
De directie van de RUG heeft een recherchebureau ingeschakeld die moet uitzoeken of medewerkers van de universiteit in de fout zijn gegaan. Dat heeft tot diverse tips geleid.
Vrijdag is het bewolkt en lokaal valt er een spatje motregen. Het wordt 11 graden…
Het Groninger Museum is in de prijzen gevallen. Het museum heeft de Museumkids Award gewonnen…
Er komt een tijdelijk fietspad tussen De Linie en de Oosterpoort. Twee andere fietsverbindingen zijn…
Het vernieuwde Forum bestaat eind november vijf jaar. Het megaproject was omstreden vanwege de kosten,…
FC Groningen oefende donderdagmiddag in Keulen tegen FC Köln, dat uitkomt in de tweede Duitse…
"Verkeersongevallen en toegenomen stress hebben ervoor gezorgd dat Groningen is gezakt van de eerste naar…
Bekijk reacties
Dit groeit uit tot iets behoorlijk groots. Ongelooflijk dat dit 20 jaar onopgemerkt is gebleven.
Diegenen welke enige weken geleden hardop op dit forum poneerden dat de aanhouding van meneer G. slechts het begin zou zijn en dat er meerdere personen met dichtgeknepen billen op de bank of achter het bureau zouden zitten werd weggehoond door twee betweterige posters alhier, waarbij een van hen beweerde dat het met deze aanhouding zou zijn opgelost, mogen hun woorden nu zo langzamerhand wel inslikken.
Overal waar men met geld en goederen omgaat, privaat of overheidsbedrijf is niet ter zake doende, werken lieden welke gevoelig voor omkoping zijn, vooral op facilitaire afdelingen en inkoop van diensten en/of goederen.
In perioden van hosanna wordt er veel minder aandacht aan geschonken, maar nu bijna elk en iedereen de gevolgen van de recessie begint te merken, ook zij welke met gemeenschapsgelden werden en worden betaald en ook hun functie/ werkzaamheden in het geding zijn of gaan komen, nu zwijgt de gepasseerde ondernemer/werknemer niet langer meer, maar begint zijn stem te roeren door als klokkenluider te fungeren.
Waarom krijgt de BAM alle werk gelegenheid in de stad en Prov.Groningen ? Door een wethouder die ex in vaste dienst bij de BAM was en een voorzitter van een politieke partij in de Groningse Staten die ook momenteel in vaste dienst is bij de BAM. De integriteit en belangen verstrengeling is groot.
Wat is belangrijker : de Groningse werk gelegenheid en het Groningse geld of het bedrijf waar je in vaste dienst voor werkt ? Zegt U het maar. Besparen we 270 miljoen op de Zuidelijke Ringweg of laten we het door gaan en je bedrijf waar je werkt overeind houden ?