Het verplaatsen van colleges naar de avond is niet aan de orde. Dat meldt woordvoerder Riepko Buikema van de RUG in de Universiteitskrant.
NS-topman Roger van Boxtel ziet studenten graag uit de spits verdwijnen, omdat de NS dan met overvolle treinen kampt. Door het verplaatsen van colleges zou de drukte in de trein enorm afnemen. De RUG zegt zich flexibel op te stellen, maar avondcolleges zijn niet aan de orde.
De Universiteit Utrecht bestudeert of sommige colleges, met name voor eerstejaars, kunnen worden verschoven naar de avond. Dat leidde tot veel kritiek onder studenten. Velen van hen hebben in de avond andere zakan aan hun hoofd, zoals sport, werk of verenigingsactiviteiten.
Een rechtbank in Amsterdam heeft een 45-jarige Stadjer veroordeeld voor oplichting. De man krijgt tot…
Op de avond van eerste kerstdag heeft een brand gewoed in een schoorsteen van een…
De komende dagen zien we weinig verandering in het weer: de zon is vrijwel onzichtbaar…
Een 38-jarige vrouw uit Groningen is in de nacht van dinsdag op woensdag aan de…
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt naar de Tasmantoren in de Stad. Dat meldt RTV Noord.…
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt voor een incident langs de N360 bij Ten Post. Een…
Bekijk reacties
Het zou júist in Groningen enorm veel verschil maken als er wat meer spreiding in de studenten en scholierenstromen komt. De infrastructuur kan het tussen globaal 0745 en 0845 nauwelijks aan en de rest van de Dag zwalken bus en trein wat doelloos rond. Niet dat iedereen maar aan het avondcollege moet, maar wat schudden met het rooster kan wonderen doen. Daarnaast kan de provincie hier ook wat aan doen door een dalvrij voir de bus te introduceren voor max 27,50 per maand, analoog aan wat NS heeft. Maar goed daar zal het dwarse OV bureau welniet aan willen, de sfeerimpressies van de regiotram hangen daar nog. En in het kadervan de beleidscyclus zijn nieuw ideeën pas na 2025 welkom!
De meeste studenten die van buiten komen, komen met de bus of Arriva. (of met eigen vervoer) het aantal NS reizigers is relatief laag. Die vind je vooral rond en in het weekend. Bovendien moet de universiteit en Hanze ook de gebouwen langer op houden bij avondcolleges met de bijbehorende kosten (want ochtendcolleges kunnen natuurlijk prima voor studenten die in de stad wonen). Moeten MBO'rs soms ook soms ook uit de spits? Moet al het onderwijs op de schop omdat de NS te weinig in materieel heeft geïnvesteerd?