PvdA fractie wil fusie Groningen ,Ten Boer en Haren

nieuws

De PvdA fractie in Provinciale Staten wil een fusie van Groningen, Ten Boer en Haren. Ze vindt het rapport “Verkenning zelfstandigheid gemeente Haren” een duidelijk pleidooi voor die fusie. Het rapport is gisteren verschenen.

Het rapport geeft aan dat zelfstandigheid geen haalbare kaart is. Het is opmerkelijk dat het rapport aangeeft dat burgers en belanghebbenden onvoldoende bij het gemeentebeleid worden betrokken. Dat is een heel ander beeld dan nu door het huidige college van B&W en de coalitiepartijen in Haren wordt beweerd, vindt de fractie: “Hoewel het rapport in zijn advies beleefd nog wat slagen om de arm houdt, is er een bestuurlijk en financieel wonder nodig om Haren als zelfstandige gemeente te laten voortbestaan. Er moeten nu bestuurlijk knopen worden doorgehakt, want anders hebben de inwoners van de gemeente Haren het nakijken”. aldus fractoevoorzitter Romke Visser

De Statenfractie heeft het College van Gedeputeerde Staten om een reactie op het rapport gevraagd en dringt aan op snelle actie om te voorkomen dat er tijd wordt verspild en de gemeente Haren bij het vinden van samenwerkingspartners achter het net vist.