Op het Hoofdstation wordt dinsdag aan het begin van de middag rook geconstateerd. De rook zou veroorzaakt worden door een brand in de kelder.
“Rond 12.20 uur kregen we een melding van een mogelijke brand op het station”, vertelt Sylvian Noeken van de brandweer. Bij aankomst van de brandweer wordt er daadwerkelijk rook geconstateerd dat uit de kelders komt. “Het lijkt er op dat de brand veroorzaakt is door kortsluiting.”
Vanwege de brand is de stationshal van het Hoofdstation ontruimd. Voor het station staan tientallen mensen te wachten.
Het Martini Ziekenhuis en Procap uit de gemeente Groningen zijn verkozen tot de beste Groene…
Verkenner Peter den Oudsten (PvdA) heeft Maarten Ruys gevraagd als tweede verkenner in de zoektocht…
Festival Swingin' Groningen dreigt na ruim dertig jaar te verdwijnen. Uit de cultuurnota blijkt dat…
Dinsdagochtend gingen de Promotiedagen in Martiniplaza weer van start. Hier komen ondernemers uit het noorden…
Een 22-jarige man uit Groningen wordt verdacht van ernstige mishandeling en poging tot doodslag van…
De Groningse afdelingen van de JOVD en de Jonge Socialisten zijn het politiek gezien op…
Bekijk reacties
De brandweer heeft dus weer eens geen enkel verstand van elektrotechniek, en kletst weer onzin !!!
KORTSLUITING VEROORZAAKT GEEN BRAND !!!!
Bij kortsluiting knalt de zekering eruit, en dan is de spanning weg.
Waarvandaan komt dan de rook ?
Maarja, we zullen wel met die onzinpraatjes van de brandweer moeten leren leven.
Laten ze zich dan stil houden, ipv leugens te vertellen.
Of een vak leren !
Als je geen randaarde op het apparaat waarin kortsluiting ontstaat hebt (om wat voor reden dan ook) kan er wel degelijk brand ontstaan beste mopperdobber.
Bij kortsluiting kan wel degelijk brand ontstaan. Als het isolatiemateriaal van elektrische bedrading smelt en er hierdoor kortsluiting ontstaat kan tegelijkertijd door de warmte het isolatiemateriaal in de brand vliegen. Dan vliegt de zekering in de stoppenkast er wel uit maar intussen is het isolatiemateriaal in de brand gevlogen.
Het isolatiemateriaal van een electriciteitssnoer kan smelten als er meer stroom doorheen gaat dan het snoer aan kan, stroom veroorzaakt warmte. Daarom heeft een wasmachine ook een dikker snoer dan een schemerlamp. Voel maar eens aan het snoer van de wasmachine als de wasmachine centrifugeert, dan voel je de warmte.
Dat is ook de reden waarom je een haspel altijd af moet rollen, als het snoer opgerold is kan het zijn warmte niet kwijt. Dan smelt het isolatiemateriaal, knalt de stop er uit zodra het isolatiemateriaal gesmolten is en de plus en min elkaar raken en intussen kan het isolatiemateriaal vlam vatten.
http://www.brandveiligheidthuis.nl/voorkomen-van-brand/brand-door-elektriciteit/
Onzin, als de kortsluiting ontstaat voor de zekeringkast of het betreft een zekering kortsluiting dan ontstaat er alsnog brand. Zelfs wanneer de zekering er uit springt kan er brand ontstaan als de bedrading al dusdanig heet is geworden. Dus in plaats van zeggen dat de professionals een vak moeten leren moet jij stoppen met reageren.