Donar naar halve finale play-offs

Donar staat in de halve finale van de play-offs om de landstitel. De Groninger basketballers hadden zaterdagavond in Rotterdam een helft lang een taaie aan Challenge Sports Rotterdam, maar na rust liep Donar ver uit: 55-85.

Donar, nog steeds spelend zonder Chase Fieler en Bas Veenstra, had in het eerste kwart steeds een kleine voorsprong. Het kwart eindigde bij 14-18. In het tweede kwart toonde Rotterdam zijn vechtlust, en dat leverde halverwege het kwart een 26-20 voorsprong op. De Groningers kwamen daarna weer langszij, met name door Lance Jeter met twee driepunter en een paar vrije worpen. Bij rust was het 34-34.

Binnen een minuut na rust kwam Rotterdam nog op 39-34, maar daarna was het over en sluiten. Een 0-11 run zorgde voor een 39-45 tussenstand halverwege het kwart. Rotterdam maakte dat kwart nog maar 2 punten, terwijl Donar bleef scoren. Het kwart eindigde bij 41-55.

Na een minuut in het laatste kwart was Donar al uitgelopen naar 41-62, en de grootste voorsprong was bij 50-83.

Topscorers bij Donar waren Drazen Bubnic en Lance Jeter met beiden 18 punten. Jason Dourisseau maakte 17 punten (waarvan 12 uit driepunters) en had 10 rebounds, en Ross Bekkering was goed voor 14 punten en 18 rebounds.

In de halve finale staat Donar tegenover ZZ Leiden in een ‘best of seven’. De eerste wedstrijd is volgende week zaterdag in Leiden. De dinsdag daarop is er een wedstrijd in Martiniplaza.

Ook SPM Shoeters uit Den Bosch heeft de halve finale bereikt, ten koste van Apollo uit Amsterdam.