FC Groningen met moeite langs De Graafschap

FC Groningen heeft zondag in de Euroborg de tweede zege op rij behaald. De Graafschap, vechtend tegen degradatie, werd na een zwakke eerste helft met 3-1 verslagen.

De Graafschap kwam al na 9 minuten op voorsprong via een afstandsschot van Cas Peters. Doelman Sergio Padt greep slecht in. In de 37e minuut maakte Rasmus Lindgren gelijk. Evenals vorige week scoorde hij direct uit een vrije trap.

Maduro zorgde een kwartier voor tijd voor de 2-1 voorsprong. Hij kopte op de lat, waarna de bal via de rug van doelman Jurjus in het doel belandde. Invaller Ousama Idrissi zorgde in de 80e minuut via een schot in de hoek voor de 3-1 eindstand.

FC Groningen staat door de zege op de tiende plaats van de Eredivisie, met 40 punten uit 30 duels.