Categorieën: Nieuws

Lustrum Vindicat valt 3 ton duurder uit

De lustrumviering van het Groninger studentencorps Vindicat pakt veel duurder uit dan gepland. Vindicat heeft een tekort op de begroting van 322 duizend euro.

Omdat de viering van het 200-jarige bestaan groter uitviel dan verwacht, moest de feesttent worden aangepast, was er meer beveiliging nodig en waren ook de schoonmaakkosten hoger. De kosten liepen op tot 2,5 miljoen euro. De festiviteiten, onder meer op het Suikerunieterrein, trokken 45 duizend mensen.

Tijdens een ledenvergadering is donderdag besloten dat het geld niet uit het eigen vermogen wordt gehaald. Ook zal de leden niet om een eenmalige bijdrage worden gevraagd. Diverse leden kwamen met suggesties om de benodigde drie ton binnen te halen, en daar wordt volgende maand over beslist.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Wordt wel bijgepast door het college en raad. Die kwijlen al als ze het woord studenten lezen. Zijn de enigen die tellen voor hen.

    • De raad is incl. SP mbt de studenten! De huisjesmelkers staat continue op hun agenda. De misstanden bij de woningcorporaties daarover hoor je de SP niet! Een flutpartij!

    • Zie nu wat je gedaan hebt Jan. Een foutieve aanname en er barst een volledige of topic discussie los die niets te maken heeft met falende Vindicat-ontkostenplanningen.

    • Ardien, ik zou je echt 's beter gaan inlezen. De SP is altijd tegen het Forum geweest. Er is destijds een referendum gehouden, op initiatief van de SP. Die hebben alleen de uitslag van het referendum gerespecteerd, al waren en zijn ze nog steeds geen voorstander.

      Sjoerd zou zich ook 's moeten inlezen. Of je nu voor of tegen de SP bent, ze hebben zich altijd hard gemaakt voor huurders, zeker als het gaat om huurverhogingen met betrekking tot het zogenaamde scheefwonen. Ook zijn ze dikwijls de wijken ingegaan om situaties van verpauperde schimmelwoningen te bekijken en voor de huurders op te komen. Misschien niet meteen in Groningen, maar landelijk absoluut wel. Ik zou zeggen, lees je echt 's in en ga dan 's roepen. Ik ben niet eens perse voorstander van de SP, maar dit soort dingen is echt heel makkelijk te vinden.

      Het valt me sowieso keer op keer weer op dat de mensen die het hardst roepen en overal op tegen zijn, het minst ingelezen zijn. Elke keer weer.

      • Mooi verhaal. Wat heeft de sp dan gedaan voor de burgers. Niets helemaal niets jeroen. Ze schreeuwen moord en brand en daarna hoor of zie je ze niet meer. Wat het forum betreft toen zaten in het college en Zijn akkoord gegaan. Dus zelf beter inlezen.

      • Nee Jan, ze hebben de uitslag van een referendum gerespecteerd. Een referendum die ze destijds zelf in het leven hebben geroepen. Dat is heel wat anders wat dan het er mee eens zijn. Je mag voor deze partij zijn of niet, die discussie vind ik niet interessant en doet er ook niet echt toe, maar bepaalde zaken zijn echt heel simpel op te zoeken. Of ze liegen op hun eigen site, want daar staat het o.a. ook.

        Prima leesvoer; https://groningen.sp.nl/groninger-forum

        Als je beweerd dat dit niet zo is, dan mag ik er van uit gaan dat je zegt dat ze liegen? Misschien wat rancune aan de kant zetten?

    • Ik ben enorm ingelezen Jeroen. Te enorm! Daarom is de opwinding dan ook altijd groot over de SP.
      De SP heeft onze langmangelden verkwanseld. De ZZL ging niet door en dit geld werd ingezet voor een Forum, Tram en de nieuwbouw van de sociale dienst. Dit tijdens het college 2006-2010 met peter Verschuren als oud-werknemer van de SoZaWe. Dat laatste overigens met een luxe resort. En is later versobert zonder een resort. De tram is niet doorgegaan maar wel een verlies van 40 miljoen voor de geleden schade. Het forum wordt eveneens een fiasco. Desalniettemin had dit geld nooit hiervoor mogen worden ingezet en is strijdig met de langmanrapportage. Bovendien zijn wij bestolen met het gecompenseerd bedrag. Het viel namelijk veel lager uit. Volkvertegenwoordigers?!

      Onderstaand 2 dezelfde appartementen. Zelfde afmetingen. Zelfde energielabel. Dit na het tijdvak van 1 juli 2015. Dus in dezelfde periode, maar wel met 50 euro verschil = 600 euro per jaar. De SP ontpopt zich tot een studentenpartij mbt huisjesmelkers. De woningcorporaties doen er niet toe bij de SP! Faillissementen als een VenD of een Perry Sport staan niet op zich! Fixe bedragen die terechtkomen bij de corporaties en niet in het bedrijfsleven. Waardoor ook daar werkeloosheid ontstaat en verpaupering van winkelgebieden. Er is geen aandacht meer voor de macro-economie. Ofwel een verwaarlozing.

      https://www.woningnetgroningen.nl/Eenheiddetails/130042323/2
      https://www.woningnetgroningen.nl/Eenheiddetails/130040341/2

  • Jeroen ik zeg niet dat ze liegen en heb ook geen rancune. Wat ik wil zeggen toen ze destijds in het college zaten hebben ze ingestemd met de bouw van het forum. Ze zijn ook akkoord gegaan met de kosten van het geheel. En niet alleen omdat ze het referendum respecteerden. In mijn ogen ook om een breuk binnen het college te voorkomen. Dat gebeurd in de politiek. Zo van als jullie ons plan goedkeuren gaan wij jullie plan goed keuren.Nogmaals ik heb niets tegen ze al is het niet mijn partij.

  • Buitengewoon fraai lustrum gehad. De extra onkosten waren het ongetwijfeld waard. Daarnaast hebben we toch geld zat. Die schuld is binnen een paar weken weg. 'VO.

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

26 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

1 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden