CNV: ‘stakingen in openbaar vervoer dreigen’

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

CNV Vakmensen gaat de komende dagen peilen hoe groot de actiebereidheid is onder haar leden. Aanleiding is het wegstemmen van de onlangs bereikte resultaten voor een nieuwe cao. “Het is echt te mager wat geboden wordt.”

De CNV heeft de afgelopen week de resultaten van de onderhandelingen neutraal voorgelegd aan haar leden. “Zij moeten uiteindelijk bepalen of de slotsom van de cao-besprekingen voldoende, dan wel onvoldoende is geweest”, zegt onderhandelaar Sanne van der Meulen. “En de kans op dit laatste was erg groot. Maar het primaat ligt bij onze leden.”

Mocht blijken dat de actiebereidheid de komende dagen groot is dan is het de bedoeling dat de werkgevers een ultimatum gesteld wordt waarin ze een laatste kans krijgen om tot een cao-resultaat te komen.”

De cao-onderhandelingen verlopen nochtans erg stroef. CNV eist dat er in de nieuwe arbeidsovereenkomst betere afspraken komen over ontwikkelmogelijkheden van werknemers, betere werkroosters met inbreng van de werknemers en over het verlagen van de werkdruk.