Donar met één been in finale

Donar heeft een grote stap gezet richting plaatsing voor de finale om de landstitel. In eigen huis wonnen de Groninger basketballers zaterdagavond met 71-60 van ZZ Leiden.

De thuisploeg had in de eerste helft grote moeite om veldscores te maken, maar met veel vrije worpen en een paar driepunters was het na 10 minuten 17-14. Bij rust was het 31-29. Het dreigde na rust even mis te gaan toen Leiden op 31-33 kwam (0-10 run), maar mede door 8 punten op rij van Chase Fieler was het na 30 minuten 49-45. In het laatste kwart liet Lance Jeter van zich horen met een paar driepunters, en de wedstrijd werd niet meer spannend.

Topscorers bij Donar waren Lance Jeter met 20 punten en Ross Bekkering met 16 punten (+ 10 rebounds). Bij Leiden was Worthy de Jong weer op dreef met 22 punten.

Donar staat nu in deze ‘best of seven’ met 3-1 voor. De eerstvolgende wedstrijd is komende dinsdag in Leiden. Wint Donar die wedstrijd, dan staan de Groningers in de finale; anders is de volgende wedstrijd komende donderdag, weer in Martiniplaza.