Wat vinden de Stadjers van de gemeenteraad? Voelen ze zich gehoord door de raadsleden en hebben de Groningers nog adviezen voor hun raadsleden? Dat wil de gemeenteraad onderzoeken, via de online enquête ‘Stad & Raad’.
Alle 9.000 leden van het Stadspanel krijgen de vragen in hun mailbox, maar alle Stadjers kunnen vanaf maandag meedoen. Ze moeten dan naar de website os-groningen.nl gaan. Dat is de site van het onderzoeksbureau van de gemeente.
Er staan vragen in over onder meer de interesse, betrokkenheid en ervaringen van Stadjers in hun contact met raadsleden. Inwoners van Groningen kunnen aan de gemeenteraad adviezen en ideeën meegeven waar de leden hun voordeel mee kunnen doen. Meedoen aan de enquête kan tot en met zondag 23 mei.
De komende dagen wordt het weer langzaam grijzer, natter en kouder in Groningen. Waar donderdag…
De gemeenteraad heeft woensdagavond ingestemd met de begroting voor volgend jaar. Wel benoemden de wethouder…
De voltallige gemeenteraad heeft woensdag duidelijk gemaakt dat de volgende stap gezet moet worden in…
Ondanks het advies van het college om geen uitzonderingen te maken voor de reclamebelasting heeft…
Donar heeft woensdagavond in eigen huis een zwaarbevochten zege behaald op QSTA United uit Bemmel,…
Aan de achterkant van het stationsgebouw op het Hoofdstation (de kant van de sporen) moeten…
Bekijk reacties
met de verkiezingen in zicht worden ze allemaal hijgerig en centraal gestuurd. robotisering?
Dit onderzoek is niet representatief.
os-groningen als onderdeel van de eigen ambtelijke organisatie. Graag een onafhankelijke partij voor dit soort onderzoeken. Waarvan akte.
Bovendien word de term stadjer en stadjers te pas en te onpas gebruikt. Deze titel is slechts voorbehouden aan zijn oerbewoners. De vermelding/uitleg daarover in een online-woordenoek alsook Wikipedia is daarover onjuist en schiet tekort
Hou jij je kwebbel eens over Stadjers en niet-stadjers. Ik heb nog steeds 10x liever een Fries die zich middels argumenten een afgewogen mening vormt, dan een Stadjer die op zijn onderbuik afgaat...
Ha! Zelf een import/Fries door je tegen mij te keren. Succes maar weer.
Als ik als Groninger in Amsterdam ga wonen, ben ik ook geen Amsterdammer.
Dit soort onderzoeken vanuit de eigen organisatie zijn ook veelal suggestief opgesteld, je in een bepaalde hoek drukken, waardoor de uitkomst niet is, wat het moet zijn als subjectief
Bovendien, kan je je afvragen, hoeveel mensen werkelijk de weg weten te vinden richting de gemeenteraad en/of college om vervolgens in dit soort aantallen een enquête in te vullen De meeste inwoners van de stad Groningen weten niet eens hoe een politieke organisatie werkt en denken zelfs, dat een burgemeester de baas is van een stad of gemeente.
Buitengewoon verwerpelijk deze enquête
Lastig hè, dat je niet de Ceausescu van Groningen kunt spelen. Dan had je natuurlijk helemaal geen enquêtes nodig.
Demagogie is jouw niet vreemd. Buitengewoon onfris deze vergelijking.
Ik denk niet dat ik met mijn reacties op jou een groot publiek bedien Sjoerd. Jij bent de gene die jouw beperkte definitie van stadjer wilt opdringen, in plaats van de algemeen aanvaarde.
In ieder geval zijn die van de PvdA het ergste en niet te vertrouwen spul.
Op basis van de bestuurscrisis van 2012 en het feit dat één van de wethouders die dat heeft veroorzaakt nog altijd deel uitmaakt van het bestuur, plus het feit dat er meerdere raadsleden uit die tijd nu eveneens in het bestuur en de oppositie zitten, moet ik concluderen dat het huidige stadsbestuur nog altijd amateuristisch en onbetrouwbaar is. Dit bestuur durft geen grote, ambitieuze veranderingen te bewerkstelligen, omdat het weet dat de opponent dit als politieke hefboom kan (en zal) gebruiken. Daardoor schiet de ambitie mijlenver tekort en zitten wij met een besluiteloos, elkaar wantrouwend en daardoor krachteloos stadsbestuur.
Eentje die er ook nog eens politiek alleen voor staat, want ik kan me niet voorstellen dat de samenwerking tussen provincie en gemeente inmiddels weer is hersteld. Kijk maar naar de westelijke ringweg; de provincie heeft vorig jaar de RSP-subsidie daarvoor ingetrokken en gegund aan de verdubbeling van de N34 naar Appingedam. Wellicht nuttig, maar lang zo nuttig niet als een stoplichtloze Groninger ringweg en in ieder geval véél minder urgent.
De Stadjers hadden na de machtsgreep natuurlijk moeten oprukken naar het Stadhuis en iedereen die erbij betrokken was uit het zadel moeten wippen; niet alleen de vertrokken wethouders maar ook de deserteurs Schroor en Visser, alsmede alle raadsleden waarvan redelijkerwijs kon worden vermoed dat ze veelvuldig in de achterkamertjes aanwezig zijn geweest tijdens de voorbereiding. Maar helaas kon de gemeentepolitiek de Stadjers niet genoeg schelen, wat ook de reden is dat de machtsgreep überhaupt heeft kunnen plaatsvinden (plus dat de hefboom genaamd RegioTram een redelijk geloofwaardige casus belli verschafte). Het heeft de politiek, tot dat moment redelijk ambitieus en in goede verstandhouding met de politieke partners om zich heen, blijvend vergiftigd. Ik vraag me af hoe lang het gaat duren voordat het gif van het onderlinge wantrouwen is uitgewerkt.
Ik denk niet dat heel veel mensen rouwig waren om het niet doorgaan van de tram :p
Het blijkt maar weer dat ik er toch iets meer kijk op heb dan jij, Sjoerd... en daar zal ik het maar bij laten.
Dat was dus @Sjoerd. Moet nog steeds wennen aan die rare reactiepanelen.
Jouw reactie was natuurlijk geen antwoord waard. :oP
Dat dacht ik al en dat je geen antwoord hebt op mijn reactie verbaast me ook niets :p
Vertel ook eventjes bij, dat het niet doorgaan van die tram 40 miljoen moest worden afgeschreven.
Deze 'langmangelden' hield verband met de ZZL. Het afwijzen van deze snelheidslijn naar de Randstad werd vervangen door een Tram, Forum alsook de nieuwbouw van de sociale dienst.
Dus jullie verkiezen oa een tram boven de ZZL. Hoe bizar!
Oh jawel hoor; je hebt namelijk wel gelijk, maar dat zeg ik ook al in m'n betoog. Het tramproject was een dankbare hefboom voor de samenzweerders, omdat de bevolking half voor, half tegen was. De meesten kon 't trouwens niet zoveel schelen (het tramproject heeft nooit écht geleefd onder de bevolking), maar als het om zo'n bedrag gaat is niemand er echt rouwig om als het niet doorgaat. Dat was de reden dat de machtsgreep überhaupt kon doorgaan; de smoes van het geld was geloofwaardig genoeg voor de achterban.
Het blijkt maar weer, dat je zeer beperkt mbt dit dossier. Daar gaat nog een zeer lange geschiedenis aan vooraf. Ze hebben de naam RSP-gelden bedacht om de benaming van 'langmangelden' te verdoezelen. Het gaat hierbij om exact dezelfde gelden. Eventuele toelichting daarover via deze link https://www.oogtv.nl/2016/05/bevrijdingsdag-is-voor-mij-nooit-een-bevrijding-geweest/ Hetgeen ik onlangs nog daarover nog heb geschreven.