Categorieën: Nieuws

Malafide huisjesmelkers harder aangepakt

Het stadsbestuur gaat malafide huismelkers harder aanpakken. Dat blijk uit de nieuwe “Monitor Jongerenhuisvesting” die woensdag is gepubliceerd.

Er worden steeds meer nieuw studentenwoningen gebouwd en de vraag neemt af doordat meer studenten thuis blijven wonen. De kwaliteit van de studentenkamers en de behandeling van studenten door de verhuurder moet verbeteren wil de stad als studentenstad aantrekkelijk blijven. Op meerdere fronten wil de stad problemen signaleren en in kaart brengen, tezamen met studenten organisaties, de politie, bouw en woningtoezicht moeten malafide huisjesmelkers in beeld komen.

De stad telt ruim 58.000 jongeren tussen de 18 en 27 jaar. En dat is zo’n 29%. van de bevolking

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Quote: Er worden steeds meer nieuw studentenwoningen gebouwd en de vraag neemt af doordat meer studenten thuis blijven wonen.

    Volledig in contradictie met de telkens terugkerende kreet door diezelfde wethouder dat het noodzakelijk is om meer en meer jongeren (lees studentenwiningen/studio`s) bij te gaan bouwen.

    • Zodat de studentenhuizen in de wijken verdwijnen. of is dat te visionair voor je?

      • Zie nog liever de opleiding van de 20.000 studenten welke er na 2000 extra door deze stad aangetrokken zijn, verdwijnen om deze eens zo mooie stad weer leefbaar te gaan maken. Een wethouder en gemeenteraad welke dit aandurven, zijn pas visionair en bovenal kostenbesparend bezig. Moet jij eens zien hoeveel geld er dan overblijft omdat men dit niet hoeft te gaan investeren in het faciliteren van studenten.
        En ga nu alsjeblieft niet lopen beweren dat de studenten Groningen geld opleveren, ik heb lang gezocht maar nog nergens een betrouwbare en door een onafhankelijk instituut uitgebrachte kosten baten analyse kunnen vinden.

        En meneer Bos, uw uitspraak zou door velen onderschreven kunnen gaan worden, maar enkele deelnemers aan dit forum zullen te allen tijde het tegendeel gaan beweren en blijven volharden dat deze studenten een verrijking voor de veelal vooroorlogse wijken zijn.

  • Helemaal mee eens middenweg. Hij kletst maar wat. Er is behoefte aan sociale woning bouw en niet meer aan jongerenhuisvesting. Jonge gezinnen staan jaren in de wacht om een betaalbare woning te krijgen. Nu willen ze in meerstad sociale woningbouw gaan plegen. Daar zit niemand op te wachten in meerstad. Op dit moment is het zelfs zo dat woningbouw corporaties woningen voor alleenstaanden aan studenten gaan verhuren. Maar dit alles interesseerd hem totaal niet.
    Hij wil scoren met studentenhuisvesting en noemt het dan jongeren huisvesting.

    • Het maakt op het moment niet zoveel uit of de wethouder dit wil of niet. Er valt geld mee te verdienen dus de projecten dienen zich vanzelf aan.

  • Ik hoop, dat ook de studentenocverlast wordt aangepakt. B.v. door huizen uit de dertiger jaren, die totaal niet geschikt zijn voor studentenbewoning aan het bestand te onttrekken. Slaapkamers, die als studentenkamers worden gebruikt, waardoor veel nachtelijk lawaai en herrie. Daken, die als dakterras worden gebruikt enz. enz. Pak ook de onderhoudstoestand van studentenhuizen aan. Je ziet direct aan de verveloze kozijnen e.d. , dat het een huisjesmelkerspand is, wat het aanzien van een straat enorm slecht doet. En voed de studenten op, zodat ze die lappen voor de ramen eens vervangen door normale gordijnen o.i.d.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

3 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

4 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

6 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

6 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

9 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

11 uur geleden