Foto: gemeente Haren - haren.nl
Mathilde Stiekema wordt namens het CDA voorgedragen als wethouder van Haren. Dat is maandag bekendgemaakt.
Het CDA vervangt in het gemeentebestuur de VVD. Die partij verliet de coalitie omdat ze vóór een fusie met de gemeente Groningen was, in tegenstelling tot de coalitiepartners Gezond Verstand Haren en D66. De gemeenteraad besloot vorige week met 10 tegen 7 stemmen om niet te fuseren. Het CDA wil ook dat Haren een aparte gemeente blijft.
Stiekema wordt volgende week gepresenteerd als de nieuwe wethouder. Zij moet samen met de rest van het college fors bezuinigingen om Haren in financieel opzicht gezond te maken.
Richting het weekend wordt het weer in Groningen geleidelijk aan frisser. Vrijdag begint nog met…
De gemeente Groningen is op zoek naar mensen die willen meehelpen aan de totstandkoming van…
In de Tweede Kamer lijkt zich een meerderheid af te tekenen voor de invoer van…
Op een fietspad langs de Kluiverboom in Lewenborg vond aan het begin van donderdagavond een…
In de nacht van maandag 31 maart op dinsdag 1 april worden er werkzaamheden uitgevoerd…
Vanaf vrijdag 28 maart gaat een deel van het fietspad langs het Noord-Willemskanaal weer open.…
Bekijk reacties
...en ze leefden nog lang en gelukkig.
Ik hoop, dat ze in Haren zo snel mogelijk failliet zijn. Direct van de kaart vegen, die gemeente.
Versterkt is een groot woord. Helpt aan een meerderheid voor onverantwoord zelfstandig voortbestaan, wachtende het advies van de provincie aan de tweede kamer. Als een fusie wordt afgedwongen zou het verstandig zijn een ander college te vormen dat daar welwillend tegenover staat.
Stel : De landelijke en provinciale overheid geeft Haren hun zin... Wat voor gevolgen heeft dat dan voor andere gemeentelijke herindelingen? Krijgen we allerlei kleine elite enclaves die profiteren van nabij gelegen steden voor hun voorzieningen? Is dit belastingvlucht 2.0? De lasten van oa werkeloosheid en zorg in Nederland komen in verhouding al veel bij de grote steden terecht... is dit een ingenieuze manier om de verzorgingsstaat nog verder te slopen ?
Groot voordeel voor Haren lijkt mij dat de bestuurder dichter bij haar burgers blijft staan, waar deze door herindeling nog verder af te komen staan. En dan als bestuurder klagen dat de gemiddelde inwoner geen feeling met zijn/haar gemeente heeft.
Nu er plaats schijnt te moeten zijn voor burgerparticipatie, zou er ook een vorm van bestuurdersparticipatie moeten gaan komen.
Recent nog de oproep van 100% Groningen om de volksvertegenwoordigers op te gaan bellen inzake het tegengaan van eventuele OZB verhoging. Probeer jij als burger eens een wethouder aan de lijn te gaan krijgen, gaat je echt niet lukken hoor, die staat/staan zo ver van zijn/haar inwoners af, dat wil je niet weten.