Categorieën: Nieuws

Zonnepark Vierverlaten kost ruim 2,4 miljoen euro

Het Stadsbestuur wil ruim 2,4  miljoen euro investeren in de aanleg van het zonnepark Vierverlaten, naast de spoorlijn richting Leeuwarden.

Met de 8.500 panelen kan de gemeente in één keer 6 procent van haar energieproductie duurzaam opwekken. Dat is op termijn genoeg voor de energiebehoefte van bijna 600 huishoudens. De aanleg komt ook de regionale economie en werkgelegenheid ten goede.

Het college stelt de gemeenteraad voor, ruim 2,4 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de bouw van het zonnepark. Die kan komend najaar beginnen. De gemeente wil het park binnen vijf jaar overdragen aan de Stadjers. Zo kunnen ook mensen die geen geschikt dak voor zonne-energie  hebben, bijdragen aan duurzaamheid.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Typisch weer eens een voorbeeld van het gemeentelijk reilen en zeilen. De vergunning hiervoor is enkele weken verleend en ligt nu ter inzage om eventueel bezwaar tegen aan te kunnen tekenen. Hoe kun je nu pas toestemming voor een krediet aan de gemeenteraad gaan vragen, terwijl je de vergunningaanvraag al lang en breed hebt ingediend? Normaliter ga je toch eerst peilen of er überhaupt draagvlak bij een gemeenteraad bestaat om hier 2 miljoen Euro in te gaan steken alvorens je een vergunningsaanvraag de deur uit doet? En dan vragen bestuurders zich af waarom er zo weinig draagvlak en/of vertrouwen voor en in het openbare bestuur bestaat.

  • 600 huishoudens... Hoeveel is dat ? Minder dan de stroom voor één fabriek denk ik? Maar ach... de gemeente was al meer dan 2 miljoen kwijt aan het Infoversum. En in dit geval krijg je iig nog stroom ervoor terug. :)

  • Er zijn genoeg stadjers die zelf geen geschikt dak hebben om zonne-energie op te wekken, terwijl ze dat wel graag willen. Fijn dat de Gemeente hen helpt te verduurzamen en hiervoor grond en geld beschikbaar stelt. Daar mogen we best trots op zijn!

    Ik ben benieuwd hoeveel stadjers er mee willen doen.

  • Als de gemeente daadwerkelijk zou willen verduurzamen had men ook de Primark moeten weren, maar een 1e aanzet lijkt nu dan toch te worden gegeven met dit zogenaamde zonnepark. Begrijp enkel niet waarom men nu uitgerekend een plek heeft uitgekozen waar hermelijnen wonen, zo nu en dan enkele reeën rondlopen, patrijzen worden gespot, waar een bonte specht in de bomen woont en natuurlijk de nodige hazen worden gezien. Beetje jammer om dat dit typisch een voorbeeld is waaruit blijkt dat natuur en industrie prima samen gaan.

    Zouden ze in deze provincie als natuurbeheerders van o.a. het Lauwersmeer een voorbeeld aan kunnen gaan nemen.

Recente berichten

Arriva blijft schade in trein of bus direct verhalen op overlastveroorzaker

Na een succesvolle proef, waarbij overlastveroorzakers een boete van 313 euro direct een boet kregen…

16 minuten geleden

Nederlaag hockeyvrouwen Groningen in laatste wedstrijd voor winterstop

De hockeyvrouwen van Groningen hebben zondag voor de tweede keer verloren in de promotieklasse. (meer…)

24 minuten geleden

Feringa-gebouw weer open, constructiefout niet de oorzaak van vallende plafondplaten

Na een weekend gesloten te zijn is het Feringa Building op de Zernike Campus maandagochtend…

54 minuten geleden

DOT blijft jaar langer staan, drie jonge ondernemers nemen horeca over

Het markante gebouw DOT aan de Vrydemalaan in Groningen blijft voorlopig behouden. Na overleg met…

2 uur geleden

Pas donderdagmiddag weer treinen tussen Hoofdstation en Europapark na verzakking

Reizigers op de treintrajecten tussen Groningen en Winschoten, Veendam en Assen moeten tot waarschijnlijk donderdagmiddag…

3 uur geleden

“Maandag eerst regen en later droog, vanaf woensdag waterkoud”

De komende dagen gaan niet droog verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis wordt het vanaf woensdag…

12 uur geleden