Categorieën: Nieuws

Gemeente Groningen scherpt privacybeleid aan

Groningen gaat het privacybeleid binnen de gemeente aanscherpen. Door de invoering van wijkteams wordt inwoners vaak om persoonlijke gegevens gevraagd. De gemeente vindt het daarom belangrijk om de privacy van de stadjers te beschermen.

Inwoners moeten door de aanscherping van het privacybeleid zelf eigenaar worden van hun gegevens. ‘Inwoners mogen zelf bepalen of gegevens ingezien mogen worden, en door wie’ zegt wethouder Ton Schroor. Alleen bij hoge uitzondering mogen gegevens zonder toestemming worden ingezien.

Er komen speciale trainingen voor medewerkers. Ook stelt de gemeente een controleur aan die in de gaten gaat houden of de privacyregelgeving goed wordt nageleefd. Voor stadjers komt er ook een meldpunt waar ze terecht kunnen met vragen of problemen.

Anieck Diemer

Bekijk reacties

  • Ergens ook met dank aan ClientenraadGroningen.nl die zich hier behoorlijk hard voor heeft gemaakt!

  • wat heeft het voor zin, de overheid en europa weten alles. als je een huurwoning hebt moet je al je belastingpapieren laten zien aan de woningcorporatie. Via internet kijkt de overheid in je woonkamer. Een wijkteal krijgt gewoon mjn gegevens niet, zo simpel is het.

    • onzin hé. De belasting geeft alleen door of je onder of boven de inkomensgrens zit om nog voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen. En de overheid kijkt in mijn woonkamer? Wie hebben ze daar voor in dienst?

  • Marc, ze kijken bij een huurwoning ook hoeveel je verdient en nog eens extra moet betalen als je ''teveel' inkomen hebt. Dat betekend dat je als werkende meer betaald dan een buurman die zijn handje ophoudt. En dat terwijl men juist 'arm' en 'rijk' wil mixen. Komt er op neer dat de 'scheefwoner' zo snel mogelijk vertrekt. Wellicht de bedoeling, maar helaas voor de oudere mensen die niet meer willen kopen en verhuizen geen optie is. Het is gewoon discriminatie. Zoek eens even op wat er allemaal wordt opgeslagen door de overheden van internet, dan weet je genoeg. En allemaal voor de schijnveiligheid, want als er vluchtelingen binnenkomen worden die niet eens gecontroleerd omdat er te weinig mankracht is. Net als de USA, als je op het vliegveld land checken ze alles, lange wachtrijen. Maar ondertussen lopen er honderdduizenden mensen de grns met Mexico over.

    • Dus jij vind het ondersteunen van zwakkeren in de samenleving discriminatie. Mensen die prima een vrije sector woning of een koophuis kunnen betalen gaan iets meer huur betalen. Prima want ze hebben de ondersteuning van sociale huur niet nodig. Jij vind zeker ook dat de overheid iedereen huursubsidie moet geven. Niet eerlijk dat die uitkeringstrekkers minder huur betalen. Dat ze niet kunnen eten zonder die ondersteuning, dat maakt niet uit.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

4 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

5 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

7 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

7 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

10 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

11 uur geleden