De gemeente voelt niets voor een wijziging in het drugsbeleid. Dat betekent onder meer dat de coffeeshop niet overdraagbaar is.
Eigenaars konden tot nu toe geen opvolger aanwijzen, om het voortbestaan van de coffeeshop en de baan van de werknemers te garanderen. De gemeente wil daar niet aan tornen, gezien het feit dat een coffeeshop in principe strafbaar is. Wel blijft het mogelijk om op de locatie van een bestaande shop een nieuwe coffeeshop te vestigen. De gemeente zal dan opnieuw beoordelen of er voldaan wordt aan de voorwaarden.
Het stadsbestuur wil ook niet tornen aan de regulering van softdrugs bij de achterdeur, hoewel ze openstaat voor nieuwe pilots. Minister Van der Steur heeft kortgeleden nogmaals laten weten geen reden te zien om het huidige beleid in dat opzicht te wijzigen.
Wethouder Kirsten de Wrede (Partij voor de Dieren) van Cultuur wil proberen om het Poëziepaleis…
Forum Groningen hoeft niet aan de slag met een uitbreiding van haar verdiencapaciteit. Een voorstel…
Sinterklaas is zondagmiddag feestelijk verwelkomd in de wijk Lewenborg. De Goedheiligman en zijn pieten maakten…
Kunstschilder Egbert Modderman uit de stad is dit weekend uitgeroepen tot Talent van het Jaar…
Voor de tweede klassers uit Stad die in actie kwamen was het een slechte middag,…
Donar heeft zondagmiddag in Charleroi verloren van Spirou Basket. Ondanks de steun van tientallen meegereisde…
Bekijk reacties
Waarom zou wiet eigenlijk niet in de slijterij verkocht kunnen worden?
Nou Erik. Dat kan en mag niet om verschillende redenen. Ten eerste : scheiding der markten. We willen met koffieshops voorkomen dat mensen in contact komen met hard drugs. Alcohol is een hard drug.(een van de ergste) dus zie hier het probleem.
Ten 2de , Cannabis gebruiken en drinken van alcohol tegelijkertijd moet zo min mogelijk gestimuleerd worden. Die 2 versterken elkaars effect .Je word dus eerder dronken en stoned als je beiden tegelijkertijd gebruikt.
Zijn nog wel meer zaken maar deze 2 zijn wel belangrijkste.