De stad mag de Finse school in Helpman niet slopen. Dat heeft de rechter bepaald in een procedure, aangespannen door de bond Heemschut en het Cuypersgenootschap.
Er zijn twee Finse schooltjes, gebouwd rond 1950 van hout, in Scandinavische stijl. Van dit type schooltjes zijn er nog een twaalf over, twee in de stad Groningen. De gemeente wilde één van de twee slopen, hoewel de schooltjes de status hebben van gemeentelijk monument. De rechter gaf de bezwaarmakers op alle punten gelijk. Het schoolgebouw heeft achterstallig onderhoud en de omgeving is verrommeld. De gemeente heeft als eigenaar een voorbeeldfunctie waar het onderhoud van monumenten betreft. Dat er nu extra kosten zijn is een gevolg van het feit dat er lang geen onderhoud is gedaan. Dit kan geen grond zijn om een monument te slopen, vindt de rechter.
Daarnaast heeft de gemeente het advies van de gemeentelijke monumentencommissie naast zich neergelegd en heeft ze geen extern contra-advies ingewonnen.
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
Bekijk reacties
in ben bang dat dit geen achterhoede- maar een voorhoedegevecht is van de gemeente.
Leuk projectje voor dagbesteding. Weer netjes maken en het schooltje opknappen.
Eindelijk iemand die zegt : Nee!.
De gemeente moet altijd hun zin doordrijven er zijn al vele (dankzij de gemeente) prachtige panden gesloopt. ALS DE GEMEENTE BLIJFT SLOPEN WORDT DE STAD TWEEDE ROTTERDAM. .
Rotterdam gaat best goed anders. Mischien Putin even bellen?
Dit zijn mooie gebouwen. Appartementen van maken. 6 per gebouw? Of inderdaad kinderopvang? Wijktuinen eeromheen. Maar goed onderhouden. Zijn leuke gebouwen.
leuk plekje voor de lichtmakers. !
Opknappen en weer laten verloederen? Als ik zie wat er in de stad gesloopt is aan historisch erfgoed kan mij deze houten bouwketen weinig interesseren. Ziet er gewoon uit als noodlokaal.
Wacht maar tot iemand daar een moskee wil neerzetten, dan staan de politici in de rij om het te slopen, bestemmingsplannen te wijzigen om de islam maar te kunnen verspreiden.
Hang jij nog een bepaalde godsdienst aan Willempie? Vast diegene waarvoor je met een vergiet op de pasfoto moet :p
Een juiste uitspraak die ik van harte toejuich. Laat het een waarschuwing zijn voor Groningen - en andere gemeenten - dat het stelselmatig verwaarlozen van monumenten en andere cultuurhistorische objecten nooit meer als gemakzuchtige voorsortering op sloop mag worden gebruikt.
Ze komen nog wel met een oplossing om toch te kunnen slopen. Gemeente is namelijk een slechte verliezer r/o zal en wil zijn zin hebben.
de manier waarop de gemeente zo maar even z'n gang wil gaan spreekt boekdelen. als er niets of niemand meer is die daar nog iets aan kan doen of over zeggen heeft dan ben je aan de wilde spinnen overgeleverd. dat een gemeente dit zelf al niet eens meer wil weten is een zorgwekkende tendens.
Gemeente Groningen speelt het slim, enkel wel door haar eigen spelregels te bedenken. Zo haal je de aandacht weg van bouwplannen welke tot in lengte van dagen het aanzicht rondom de stad gaat bepalen. Recent weer met het plan om betonnen dozen te willen gaan bouwen op het voormalige ACM terrein aan de Friesestraatweg,, waarbij de hoogste betondoos 75 meter moet gaan worden. Leg de aanvraag voor een vergunning ter inzage gedurende de vakantieperiode, geheid dat veel mensen geen reactie geven en/of bezwaar tegen deze te verlenen aanvraag in gaan dienen.
Wat een geklets in de ruimte Middenweg. Betreffende ACM is er nog niet eens sprake van een bestemmingsplan, laat staan een aanvraag omgevingsvergunning. Er is alleen een inloopbijeenkomst voor omwonenden geweest waarbij een eerste schets is vertoond. Dat het Dagblad daar weer een rel over maakt door heel eenzijdig alleen het woord te geven aan omwonenden is hun keuze. Geen wederhoor projectontwikkelaar, gemeente of architect zelf. Amateurjournalistiek. Maar dat jij niet meer moeite doet om de feiten te achterhalen is ook treurig.