Categorieën: Nieuws

Paul de Rook kwaad over korting subsidie Noorderslag

Wethouder Paul De Rook laat vanaf zijn vakantieadres weten: “Over de toekenningen van het fonds: terechte waardering voor Guy&Roni en Noorderzon. Maar het terugtrekken van de subsidie voor Eurosonic/Noorderslag is bijzonder zorgwekkend.”

“Ik kan niet overzien of we het festival in de huidige vorm kunnen handhaven. Het Festival is belangrijk voor profilering van Groningen (wij hebben er extra in geïnvesteerd). Maar ook voor het profiel van Nederland als Popland in Europa. Festivals in andere landen staan in de rij om het succes van Eurosonic/Noorderslag weg te kapen. Die festivals worden nu door het rijk in het zadel geholpen.” En over het rijkscultuurbeleid in het algemeen: “De woorden waren mooi maar de situatie in Noord-Nederland ziet er nu zelfs slechter uit dan na de cultuurnota van Halbe Zijlstra.”

Meer dan driekwart van al het cultuurgeld belandt in de Randstad. De regio’s (oost, zuid en noord) hebben het nakijken. Als de minister of de coalitie niet alsnog ingrijpt bij Prinsjesdag gaat cultureel Groningen een zware vier jaar tegemoet.”

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Er zijn tegenwoordig mogelijkheden genoeg om je als muzikant in de schijnwerpers te zetten,kwaliteit komt altijd boven drijven.Laat de muziek industrie,de over-betaalde managers en horeca maar het ontbrekende bedrag neerleggen zij zijn ook diegene die het meeste er aan verdienen.

    • ach een politicus die iets betreurt. misschien is ie wel verbijsterd (en dat in z'n vakantie): words, words, words...

  • Heel verstandig besluit, dit soort festivals moet echt zelf leren om niet van subsidies afhankelijk te zijn. Ik zie niet in waarom degenen die het festival niet bezoeken er via subsidies toch aan mee moeten betalen.

  • Het is een schande dat een rapact de prijs kan winnen. De grote festivals die al bulken in de poen (Noorderzon) krijgt de subsidie. Volstrekte willekeur. Daarbij 90 % van de poen gaat weer naar het Westen, helaas.

  • Ik vind het raar dat gemeenschapsgeld wordt gebruikt voor cultuurzaken als een dansgroep of een festival. Laat ze zelf zorgen voor kostendekking, als dat niet lukt is er blijkbaar ook geen bestaansrecht. Wie gaat er tegenwoordig nog naar een dansvoorstelling? Laat ze de kaartjes maar duurder maken. Dan kan er meer geld naar de ouderenzorg en gezondheidszorg. Het is maar net wat je prioriteiten zijn.

  • Ik ben ook wel eens kwaad, maar dan op de Rook, omdat hij duizenden mensen dupeert, die niet meer meer met de bus naar de Grote Markt kunnen.

Recente berichten

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

45 minuten geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

1 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden

Locatie Hoogeweg 9 krijgt over vijf jaar forse woningbouw

Bouwbedrijf Trebbe neemt de ontwikkellocatie Hoogeweg 9 over van Elker jeugdhulp en onderwijs. Beide organisaties…

5 uur geleden