Ruim tweeduizend studenten brengen volgende week tijdens de zogenoemde Foodweek de voedselproducenten en -verwerkers van de regio Groningen in kaart.
De Foodweek wordt geopend bij de Hanzehogeschool en afgesloten met een ondernemersmiddag bij Terra Groningen. De bedoeling is, een regionale voedselketen op te zetten.
Agrarische ondernemers en bedrijven in de agro- en foodindustrie in Noord-Nederland doen het heel goed. Ze produceren voor de wereldmarkt en zijn van groot belang voor de economie. Het merendeel van de productie is bestemd voor de export, maar vanwege de concurrentie wordt er weinig verdiend. Ook is de toegevoegde waarde voor de regio vrij klein. Dat moet veranderen, als het aan de Foodweek ligt.
Het KNMI waarschuwt opnieuw voor plaatselijke dichte mist. In Groningen kan dit tot zaterdagochtend slecht…
De tunnel aan de Vierverlatenweg lag vrijdagmiddag vol met suikerbieten, nadat een volgeladen vrachtwagen een…
Museum aan de A in Groningen heeft meer dan vijftig maritieme objecten en scheepsbouwtekeningen met…
December is natuurlijk de maand van de lijstjes waarin jouw favoriete nummers worden gerangschikt, zoals…
Sinds 1 september is de vernieuwde zuidelijke ringweg in Groningen open voor verkeer. De weg,…
Vuurwerkinspecteurs van de Omgevingsdienst Groningen (ODG) zijn al een tijdje bezig met voorbereidingen om de…
Bekijk reacties
't zou me verbazen als 2000 studenten in het meest noordwestelijke puntje van de EU iets gaan veranderen.