In vijftien vijvers in de stad hebben zes studenten van de RUG en de Hanze Hogeschool op dinsdagmiddag onderzoek gedaan naar de kwaliteit van het water. De studenten maken deel uit van het kenniscentrum NoorderRuimte.
Voor het onderzoek wordt gebruik gemaakt van apps en een onderwaterdrone. Met de apps kunnen metingen op vaste plekken gedaan worden. De drone vaart door het water om een volledig beeld van de vijver te schetsen. Samen vormen zij een algeheel beeld van de kwaliteit van het water.
Tijdens de warmere periodes van het jaar is de kans op waterkwaliteitsgerelateerde ziekten zoals botulisme en blauwalg groot. Met het onderzoek hopen de studenten de kwaliteit van verschillende vijvers in beeld te brengen en zo de kwaliteit van zo veel mogelijk wateren in de stad te verbeteren.
In een speeltuin aan de Jensemaheerd in de wijk Beijum heeft afgelopen donderdag 31 oktober…
Bij een verkeersongeluk zaterdagmiddag op het Gedempte Zuiderdiep is de bestuurder van taxibusje op een…
De fractie van Stadspartij 100% voor Groningen maakt zich zorgen naar aanleiding van verschillende signalen…
Een fietser is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Van Lenneplaan. Dat meldt…
Roeisters Marlies Oldenburg en Ymkje Clevering zijn vrijdagavond gehuldigd in de Akerk. De twee Gyas-roeisters…
Wijck aan de Grote Markt gaat in tegenstelling tot eerdere berichten pas begin volgend jaar…
Bekijk reacties
Zorg voor een beter baggerbeleid in deze stad en provincie. Door achterstallig baggerwerk zijn veel vijvers, kanalen en meren "verzand"/dichtgeslibd en staat er zo weinig water in dat het niet anders kan of bij een droge periode blauwalg en/of botulisme haar intrede doet en natuurlijk door het feit dat er steeds minder beweging in de verschillende wateren plaatsvind.
Neem het Leekstermeer, tegenwoordig geconfisceerd door De Onlanden. Dit meer slibde de laatste decennia helemaal dicht, het kent vele ondieptes en regelmatig neem je groene (en blauwalg) tegen de walkanten, daar waar de wind op st