In vijftien vijvers in de stad hebben zes studenten van de RUG en de Hanze Hogeschool op dinsdagmiddag onderzoek gedaan naar de kwaliteit van het water. De studenten maken deel uit van het kenniscentrum NoorderRuimte.
Voor het onderzoek wordt gebruik gemaakt van apps en een onderwaterdrone. Met de apps kunnen metingen op vaste plekken gedaan worden. De drone vaart door het water om een volledig beeld van de vijver te schetsen. Samen vormen zij een algeheel beeld van de kwaliteit van het water.
Tijdens de warmere periodes van het jaar is de kans op waterkwaliteitsgerelateerde ziekten zoals botulisme en blauwalg groot. Met het onderzoek hopen de studenten de kwaliteit van verschillende vijvers in beeld te brengen en zo de kwaliteit van zo veel mogelijk wateren in de stad te verbeteren.
De ijshockeyers van GIJS hebben zaterdagavond met 10-3 gewonnen van Smoke Eaters uit Geleen. Vijf…
De dames van De Groene Uilen hebben zaterdag een derde overwinning geboekt in de promotiedivisie…
Jenning de Boo heeft zondagochtend de tiende tijd gereden op de tweede editie van de…
Inwoners van Onnen kunnen hun visie op verkeersstromen in hun dorp delen. Woensdagavond organiseert de…
Er rijden voorlopig geen treinen tussen het Hoofdstation en Groningen Europapark vanwege een verzakking van…
'Koud Water' is een film over de complexe vriendschap tussen twee jonge hooligans van FC…
Bekijk reacties
Zorg voor een beter baggerbeleid in deze stad en provincie. Door achterstallig baggerwerk zijn veel vijvers, kanalen en meren "verzand"/dichtgeslibd en staat er zo weinig water in dat het niet anders kan of bij een droge periode blauwalg en/of botulisme haar intrede doet en natuurlijk door het feit dat er steeds minder beweging in de verschillende wateren plaatsvind.
Neem het Leekstermeer, tegenwoordig geconfisceerd door De Onlanden. Dit meer slibde de laatste decennia helemaal dicht, het kent vele ondieptes en regelmatig neem je groene (en blauwalg) tegen de walkanten, daar waar de wind op st