Categorieën: Wijken

Woningen H.L. Wicherstraat worden gesloopt

Door de aanleg van de zuidelijke ringweg moeten alle woningen aan de H.L Wicherstraat gesloopt worden. In eerste instantie zouden alleen de woningen aan de noordelijke zijde van de straat verdwijnen.

Afgelopen weekend bleek dat corporatie Lefier alle woningen aan de straat wil gaan slopen. Volgens de SP-fractie moet Lefier eerst kijken naar de mogelijkheden van grootschalige renovatie voordat er tot sloop wordt overgegaan.

Volgens de woningbouwcorporatie is dat echter niet mogelijk. Zij stellen dat de straat de aankomende vijf jaar onleefbaar is door het aanleg van de ringweg.

De SP vindt dat corporaties er te snel voor kiezen om te verkopen of te slopen. Hierdoor wordt de druk op sociale huurwoningen steeds groter en komen huurders steeds meer in de knel te zitten. De partij wil weten wat het stadsbestuur hiervan vindt.

De huidige huurders krijgen hulp van Lefier om een nieuwe woonruimte te vinden.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • De woning zijn van Lefier, niet van de SP. Lefier moet er gewoon minstens evenveel sociale huurwoningen voor terugbouwen. Na 100 jaar zijn die huizen ook wel eens af.

    • Ah ja en daarom mag de SP er geen mening over hebben. Nergens lees ik dat Lefier minstens zoveel even zo betaalbare woningen gaat terug bouwen? Laat de SP nou de enige partij zijn die hier tegen ageert, ik hoor geen enkele andere partij hier over. Dit is namelijk niet alleen een plaatselijk probleem, dit is een nationaal probleem. Verkopen en slopen en er komt nauwelijks alternatief voor in de plaats. Ik heb ongelooflijk niks met rechts populistische partijen, maar ik vind het niet erg vreemd dat er vanuit onvrede vanuit een bepaalde bevolkingsgroep op gestemd wordt.

  • Tuurlijk! ' huidige huurders krijgen hulp van Lefier om een nieuwe woonruimte te vinden'

    En wederom krijgen de zgn 'nieuwbouwurgenten' cq sloopurgenten voorrang op het inmiddels corrupte systeem, dat woningnet heet. De spoeling is ontzettend dun geworden! Er staan schrijnende gevallen op de wachtlijst met een inschrijving van meer dan 17 jaar. Zij slapen niet meer fantastisch wegens de stress die dit zwarte gat met zich meebrengt. En onttrekken zich uit het sociale leven. Een neerwaartse spiraal, waardoor je tobt over dit soort zaken. Uitzichtloos! Euthanasie rest als mogelijkheid om daaruit verlost te worden.

  • lijkt mij niet meer dan logisch dat Lefier voor vervangende woonruimte zorgt desnoods OP kosten van de gemeente , de bewoners worden tenslotte gedwongen te verhuizen. SP is natuurlijk niet te beroerd om hier een politiek slaatje uit te slaan .

    • De mensen huren niet bij Lefier maar bij Carex. Carex moet het dus maar oplossen. Als zij gezinnen met kinderen gaan huisvesten is er ten minste sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid. Dat de noordzijde van deze straat gesloopt zou worden was al lang bekend. Dat je gaat zitten hopen op voor jou een gunstige uitspraak van de Raad van State is op zijn zachtst gezegd nogal naïef. Verder moeten de corporaties veel meer bouwen. Lefier is bijvoorbeeld al drie jaar bezig een stuk of zes woningen te bouwen aan de Oosterhamriklaan en nog liggen er alleen maar fundamenten. Dat is godgeklaagd traag. Commerciële partijen stampen zoiets in een half jaar uit de grond.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

4 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

6 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

7 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

9 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden