FC Groningen kleurt rood en verliest van Heerenveen

Foto Sportphotoagency.com Scheidsrechter Richard Liesveld geeft Jason Davidson rood.

FC Groningen heeft zaterdagavond in eigen huis de noordelijke derby tegen Heerenveen met 3-0 verloren. De Groningers beeindigden het duel met negen man na twee rode kaarten. FC Groningen staat 16e in de eredivisie en dat zou aan het einde van de rit nacompetitie tegen degradatie betekenen.

Heerenveen kwam vroeg in de wedstrijd al op voorsprong. Vanuit een counter scoorde Arber Zeneli na zeven minuten. Het matig spelende FC Groningen moest na 36 minuten met tien man verder nadat Jason Davidson een makkelijk gegeven rode kaart kreeg.

Na rust buitte Heerenveen de numerieke meerderheid uit via een doelpunt van Sam Larsson. Scheidsrechter Richard Liesveld werd in de 73e minuut helemaal de gebeten hond toen hij Samir Memisevic een tweede gele en dus rode kaart gaf. Reza Ghoochannejhad profiteerde er snel van: 3-0.

Een FC Groningen supporter kwam daarna nog het veld op rennen en moest door stewards afgevoerd worden.

Foto Sportphotoagency.com FC Groningen - Heerenveen.
Foto Sportphotoagency.com FC Groningen – Heerenveen.