FC Groningen verliest ondanks voorsprong

FC Groningen heeft zaterdagavond in Arnhem ondanks een voorsprong opnieuw een nederlaag geleden. Vitesse won met 2-1.

De FC kwam al in de vijfde minuut op voorsprong via een strafschop, die benut werd door Danny Hoesen. Scheidsrechter Wiedemeijer legde de bal op de stip toen Rashica verdediger Jason Davidson vasthield. Kort voor rust kwam Vitesse verdiend langszij: Baker schoot raak uit een vrije trap vanaf zo’n twintig meter.

In de 65e minuut kwam Alexander Sørloth de tegenvallende Mahi vervangen. FC Groningen kwam echter niet tot beter spel. Acht minuten na de wissel werd de wedstrijd een kwartier stilgelegd wegens dreigend onweer.

Kort daarop zette Leerdam uit een rebound Vitesse op voorsprong. De zege van de Arnhemmers kwam daarna niet meer in gevaar. FC Groningen blijft in de gevarenzone staan, met 6 punten uit 8 duels