Categorieën: Nieuws

Gezin krijgt alsnog woning aangeboden

Het gezin dat  op dit moment een bootje bewoont op het Paterswolsemeer krijgt alsnog een woning aangeboden.

Het gezin werd uit hun woning gezet nadat er een wietkwekerij was aangetroffen. Huurders die betrapt worden op thuisteelt belanden in de stad sinds 2006 op een zwarte lijst die hen ten minste twee jaar lang van alle sociale huurwoningen in de stad uitsluit. Daardoor woonde het gezin met drie kinderen al tien maanden in een bootje van opa. Maar woningbouwcorporaties in de stad mogen huurders nu niet langer urgentie weigeren als ze betrapt zijn op hennepteelt in huis. Dat heeft de voorzieningenrechter in Groningen bepaald.  De advocaat van het gezin had de zaak aanhangig gemaakt.

Kennelijk hebben in Groningen woningcorporaties de bevoegdheid te beslissen over urgentie, overweegt de rechter in de nog niet gepubliceerde uitspraak, maar nergens blijkt dat woningcorporaties ook de bevoegdheid hebben daarover regels vast te stellen. “Hier is duidelijk een fout gemaakt, die herstellen wij op korte termijn,” laat woordvoerder Niko Beets van de gemeente weten.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Dat is niet aan een woordvoerder om zo expliciet te reageren. De gemeenteraad neemt het besluit over de huisvestingsverordening. Wellicht willen ze deze aanpassing niet.

  • Maar mag je ze dan wel ergens in een container buiten de stad neerzetten? Zeker als ze met de elektriciteit klooien zouden ze wat mij betreft daar de rest van hun leven wonen. Levensgevaarlijk!

  • Naar aanleiding van deze bericht wat hier gemeld wordt ben ik hiermee niet eens,Ik ben een oom van deze familie in heb het allemaal van nabij meegemaakt .Er is geen wietkwekerij aangetroffen maar een lege wiet tent,Verder heeft de rechter gezegd dat huismeester het niet mocht doorgeven waarom deze familie uit hun huis werd gezet maar deze heeft dit gewoon naast hun neergelegd dus alles ligt aan Woning bouw Huismeesters

  • Als mensen niet weten waar je over praat reageer dan ook gewoon niet!
    Het maakt mij boos dat de gemeente Groningen zo met mensen met kinderen omgaat ! De kinderen kunnen er toch niets aan doen! Echt mens onroerend !

    • Mensonterend dat kinderen zo gestraft worden,en iedereen die niet weet hoe het zit in dit geval reageer dan ook gewoon niet!

      • Dus iedereen met kinderen kunnen nu vrij door blijven gaan met kweken?,vooraf moeten de ouder(s) zich bedenken wat zij de kinderen aandoen mochten zij gepakt worden.Nu worden de kinderen ingezet om een woning te krijgen en anderen worden wel hun huis uitgezet.Waarom bedachten die ouder(s) zich niet toen ze een brandgevaarlijke omgeving creëerde voor hun eigen kinderen en omgeving.Ik zou zeggen een woon container aan de rand van de stad en daar in plaatsen.

      • Hey Goede middag doe!
        Of wie je ook bent,als je een held bent reageer je met je eigen naam,
        Dat doe ik namelijk ook,ben blij voor je dat je het allemaal Zo goed weet.
        Je kent de situatie niet eens dus oordeel dan ook niet en anders kom met je eigen naam

      • Doe of Atty wat is het verschil?,feit is dat je mijn argumenten niet kunt weer spreken,een goede ouder zorgt ervoor dat haar kinderen en de buurt niet van een gevaarlijke situatie terecht komen.Begrijp me niet verkeerd,voor de kinderen is het een ramp.

  • Ik sluit mij helemaal bij Jiles van Donderen aan..
    Ik ben een huis vriendin..en ken de familie al jaren en door en door..ben zelf ook regelmatig boven geweest met de kids..en nog nooit iets aan getroffen nog geroken..

    Ieder zijn eigen mening prima..
    Maar bedenk wel dat dit om een gezin gaat waar 3 minder jarige kinderen bij betrokken zijn geraakt..
    en die laat je niet weg rotten op een boot van 8 vier kanten meter..

    Ben blij dat onze burgermeester het met me eens is..

  • Pardon? Niets geroken? Ik ben er langs gelopen toen de boel werd leeggehaald, wat een wietlucht! En de buren hadden er lekkage van, had heel anders kunnen aflopen, levensgevaarlijk! Ouders zijn verantwoordelijk, zij nemen het risico met dit soort praktijken en dat daar consequenties aan zitten hadden ze zich van tevoren moeten resliseren...juist vanwege hun kinderen!!!
    Beetje de omgekeerde wereld wat ik hier bij sommigen lees!! Verantwoording nemen voor je eigen stomme acties!!

    • Ik weet niet wat je geroken hebt maar dat kan geen wiet geweest zijn ! Ik kwam er vaak en heb niets geroken! Nooit !

  • Ooo wat zijn wij zielig, ik ben een oom, ik een vriend. Nou ik moet werken voor mijn gezien en klooi niet met een wiettent ofzo. Grote uilskuikens en nu zielig doen.

  • Hallo ik ken deze familie ook want 1 van de kinderen is een vriendin van mij als jullie niet weten wat er echt is moeten jullie ook geen onzin zeggen er was een lege wiet tent ik ken deze familie meer dan 6 jaar en ze zullen nooit een wiet plantage aan richten ben super blij voor hun dat ze weer een huis krijgen

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

9 uur geleden