Het stadsbestuur vindt het besluit van woningcorporatie Lefier om de woningen aan de zuidzijde van de H.L. Wichersstraat te slopen begrijpelijk. Dat stelt de gemeente in antwoord op vragen van de SP.
De socialisten vinden sloop onnodig, mede gezien het tekort aan sociale huurwoningen. De gemeente stelt dat de woningen in zeer matige staat verkeren en dat de bewoners overlast zouden ondervinden van de aanpak van de zuidelijke ringweg. De bewoners hebben anderhalf jaar de tijd om een nieuwe woning te vinden, en krijgen voorrang op anderen die een woning zoeken.
De gemeente heeft de stellige indruk dat Lefier zorgvuldig handelt.
De RUG staat in de Keuzegids Universiteiten 2025 op de derde plek van beste brede…
Het aantal WW-uitkeringen in Groningen is in november gedaald, na een aantal maanden met een…
Groningen krijgt er deze vrijdag een nieuwe weg bij: de Máximaweg. Die ligt parallel aan…
Een groep medewerkers van het Beatrix Kinderziekenhuis in de stad heeft woensdag al fietsend een…
Na de Fietsersbond uit ook het Platform Gerrit Krolbrug, samen met een aantal bewonersorganisaties, grote…
De Doperse Dis is door de ChristenUnie Groningen uitgeroepen tot Barmhartige Samaritaan van het jaar.…
Bekijk reacties
Dit betreft een een-tweetje tussen het stadsbestuur en de SP conform de afspraken in het presidium, waarvan het grote publiek (normaal gesproken) nooit getuige mag zijn. Nooit iets naar buiten treedt.
En de politiek vindt het normaal inclusief de SP, dat ook deze mensen voorrang krijgen op het zeer karige aanbod van tegenwoordig. Er staan mensen 17 jaar ingeschreven. En betalen hiervoor jaarlijks. Zij onttrekken zich dan ook aan het sociale leven tot de dood erop volgt.
By the way; 10 jaar geleden was de SP nog voorstander van sloop van de Grunobuurt. Ook onder dezelfde mom. Al zal deze woningen ook onder een slechte staat hebben verkeerd. Ook dit was niet waar.
Wellicht moet er een meldpunt komen tov iedereen, dat zich in dit opzicht mbt woningnet onheus behandelt voelt. De SP is namelijk zeer gevoelig voor opinies. Daarmee kunnen ze scoren. Als individu val je door de mand.
Zolang er banenpools bestaan voor politici als toevluchtoorden, zullen diezelfde politici ook nooit weten, wat er zoal aan de onderkant gaande is.
Breuerinstituut, de NOM, De noordelijke SER. Allen richten ze zich op hetzelfde als banenpools van politici en aanverwanten. Er kunnen er 2 van worden opgedoekt! En in de kern hebben ze ook nooit iets bereikt voor Groningen en het noorden in het algemeen. Banenpools dus en de visie als ondergeschikt.
Laat Lefier dan ook met plannen komen voor sociale nieuwbouw op die locatie. en zet bijvoorbeeld in het Europapark ook een aantal sociale huurwoningen neer.
En wie is er verantwoordelijk voor dat achterstallige onderhoud, Lefier? Eeh.. jullie!
Lijkt me duidelijk een vooraf bedacht plan. De grond kunnen ze lekker duur verkopen, want het toekomstige Zuyderplantsoen heeft status.
Jammer dat de gemeente totaal voorbij gaat aan het feit dat de oudste sociale woningbouwwoningen van Groningen verdwijnen; aan de eventueel monumentale status wordt niet gedacht.
Trouwens, zo slecht zijn de woningen niet vergeleken menig nieuwbouwpand!
Allemaal import op de Grote markt 1 Sarah. Zij hebben geen gevoelens met Groningen wat betreft een monumentale status. En bovendien was ik een fervent tegenstander van deze aanpassing van de Ringweg. Het zet geen zoden aan de dijk. De heilige koe blijft heilig. En de automobilist nog steeds geen alternatief. De ZZL en een spoorlijn Groningen-Heerenveen, daar lagen de opdrachten.
Via Carex de kortste en snelste weg om aan een woning te komen dat voldoet aan je wensen. Zij die 17 jaar ingeschreven staan totaal genegeerd.
Het stadsbestuur steunt dit. Alsook de SP en PvdA. Iedereen op woningnet op zoek naar een sociale huurwoning, zouden in actie moeten komen!
Mee eens. Met 17 jaar heb je genoeg punten, maar sociale huurwoningen worden nooit riante villa's.......
Maar zoals Marc zei, laten ze dan wel komen met een plan voor nieuwbouw van goede sociale huurwoningen daar.
Dat kan wellicht wat perspectief bieden.
En geef dan de huidige bewoners voorrang terug te kunnen keren, t.z.t.?
En laat ze dan wat haast maken met die nieuwbouw, zodat de bewoners snel terug kunnen keren daar in een mooie woning als compensatie voor alle overlast.
FF in de herhaling; Zolang urgenten het systeem bepalen, dan is zelfs een oneindig getal qua punten niet goed genoeg. En deze urgenten halen vervolgens het gemiddelde qua inschrijvingsduur ook nog eens gigantisch omlaag. Dat zijn de feiten.
Werkelijk? Of is geen woning goed genoeg? 200 punten lijkt me echt wel genoeg voor een redelijke woning. Wat had je als huurwoning gewild dan? Grote Markt 1 ?
Als je op mij had gereageerd; Zolang urgenten het systeem bepalen, dan is zelfs een oneindig getal qua punten niet goed genoeg. En deze urgenten halen vervolgens het gemiddelde qua inschrijvingsduur ook nog eens gigantisch omlaag. Dat zijn de feiten.
Gewone urgenten krijgen 100 punten. Wijkvernieuwingsurgenten hebben altijd meer punten ook al heb je er 1000, maar die zijn er niet altijd. Alleen als er sloop of langdurige renovatie plaats vindt (en dan is het nog een optie om gewoon terug te keren). En dan is er nog de schimmige toewijzing van woningen voor ze op woningnet komen. Daar heb ik geen zicht op.
Zie de tekst bovenin ; bewoners hebben anderhalf jaar de tijd om een nieuwe woning te vinden, en krijgen voorrang op anderen die een woning zoeken. Punten?!
Wellicht moet de oorzaak even worden beschreven; het enorme tekort aan sociale huurwoningen. want zelfs de SP laat dit onbenut. Te gezellig in de raad. Een niet aanvalsverdrag.
In een notendop;
Ooit kwam er een nieuwe woningwet in 1995. Bedacht door het kabinet 'paars' van VVD/D66/PvdA. Met daarin een bepaling, dat corporaties moesten verzelfstandigen. Het liberaliseren en privatiseren van de corporaties. Dit is een decennia later behoorlijk uit de klauwen gelopen. Er werden projecten aangekocht/uitgevoerd die niets van doen hadden met de kerntaak waarvoor de corporaties eens waren opgericht. Het verlies op dit soort projecten, dacht men ff te corrigeren cq te compenseren met het aankopen van derivaten. En toen brak de crisis uit. De derivaten waren sterk gedevalueerd en het verlies op de projecten gigantisch. Een zeer bekend voorbeeld daarvan is de corporatie vestia. De regering heeft toen ingegrepen en dusdanig de portemonnee moeten trekken om het omvallen van deze corporatie te voorkomen. Dit bedrag is vervolgens verhaald op alle huurders en staat bekend als de verhuurdersheffing. Dit bedrag was niet toereikend, waardoor men ook massaal een deel van de woningvoorraad heeft moeten verkopen.
Ook in Groningen. Een voorbeeld daarvan is de Nijestee. Een gigantisch (lelijk) gebouw met een enorm parkeergarage. De heer Pieter Bregman noemt zich 'maatschappelijk betrokken'. Zie zijn twitterprofiel. De waarheid is een andere en probeert nu via allerlei manoeuvres iedereen om de tuin te leiden alsof de verhuurdersheffing opgelegd door politiek Den Haag de boosdoener is. De man heeft dus eveneens een buitensporig en onverantwoordelijk gedrag getoond. De zelfverrijking vindt je terug in bijna alle corporaties. Met Möllenkamp van het Amsterdamse Rochdale als het bekendste exces.
De volkskrant heeft destijds de belangrijkste excessen op een rijtje gezet; http://www.volkskrant.nl/binnenland/zeven-zonden-van-woningcorporaties-van-cruiseschip-tot-maserati~a3666780/