Categorieën: Nieuws

EMG wordt EM2

Het poppodium EMG Factors, voorheen gevestigd aan het Eemskanaal Noordzijde krijgt een nieuwe naam, EM2. Dit meldt de website horecagroningen.nl.

Afgelopen augustus sloot het podium aan het Eemskanaal en inmiddels is duidelijk dat het nieuwe EM2 een andere locatie heeft gevonden op het Suikerunieterrein.

EM2 hoopt de komende zomer open te gaan met muziek, dans, theater en een restaurant.

 

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Als voorbereiding op de bouwplannen mbt woningbouw van de elitaire PvdA politicus Roeland van der Schaaf uit Friesland?

    Grunnegers kijk nog maar eens goed, naar dit prachtig gebouw, voordat de sloophamer gehanteerd zal worden.
    Overigens stond dit gebouw afgelopen zomer nog in de steigers voor een opknapbeurt.

    • Het wordt niet gesloopt en het staat nog steeds in de steigers. Er komen appartementen in de silo en bedrijvigheid in het gebouw.

  • Dat iets een oud gebouw is, wil niet altijd zeggen dat het een prachtig gebouw is. Ik zou er geen enkele moeite mee hebben dat het tegen de vlakte ging.

    • Goed idee Rickster.

      Snij de geschiedenis maar uit de stad. Industrieel erfgoed? Daar hebben we nog veel te veel van. Plat met die oude rotzooi. Het belang van de "architectuur"-mafia en bouwmafia is het enige wat telt!

    • Dit gebouw is van een architectonische hoogstandje. Let goed op de details. En zoals VSH zegt; een industrieel erfgoed van Groningen.

      Via googlemaps https://goo.gl/maps/BWFdrC3tjnu

      Dit deel aan de Sint Walburgstraat heeft men ook ooit getracht te willen slopen in de jaren 80. Het was vervallen. De kozijnen dichtgetimmerd en gelukkig alsnog behouden gebleven. Na een opknapbeurt wellicht het mooiste stukje stad. Tot op de dag vandaag is er ook nog nooit geen duidelijkheid over de zgn Glaudépanden aan de herewegviaduct. Een opzettelijkheid van de politiek om het te laten verpauperen, zodat ze dit in een later stadium kunnen opvoeren als reden om dit te kunnen slopen.

  • Ding heet sinds in bedrijfsname EMG. Waar nu opeens aanstellerige EM2?

    Moest er weer een marketingbureau met PvdA-leden aan een klusje geholpen worden?

    #draintheswamp

  • Vsh, zoals je kan lezen (als je dat kan) verhuizen ze naar het suikerunie terrein. Is een onafhankelijke club mensen waar gemeente niks mee te maken heeft.

    • Een onafhankelijke club Angela? Waar de PvdA'er Chris Garrit uit Nijmegen (voorheen de nachtburgemeester) tegenwoordig de scepter zwaait. Dit noemen ze bij de PvdA een sociaal ondernemer. Je voordoen alsof je onafhankelijk bent. Ondertussen allerlei subsidiemogelijkheden opstrijken, om dit voor jezelf mogelijk te maken. Banenpool 2.0

      • Hoe kom je er bij dat Chris Garrit PvdA'er, of anderszins politiek gelieerd, zou zijn? Van jou komend is het een scheldwoord.

      • Hetgeen heb ik ooit jaren geleden gelezen in de UK (universiteitskrant). Geprobeerd deze tekst te achterhalen, maar dat is helaas een ondoenlijke opgave gebleken.

  • Amusant om te lezen, maar de culturele banenmachine zorgt goed voor elkaar, ook hier in Groningen. In de private sector en dan met name de bouwsector, sprak en spreekt men ook nu nog altijd over de bouwfraude, waar dit in de culturele sector netwerken heet.

    • Goh Middenweg en cultuur, dat gaat niet door één deur. Waar komt die verongelijktheid toch vandaan? Gebrekkige culturele vorming waarschijnlijk. Dat toon maar weer eens aan hoe belangrijk culturele vorming in het onderwijs is.

      • Ik weet niet waar jij je hersenspinsels vandaan tovert Marcus, maar ik reageer enkel op de bijdrage van Sjoerd, welke een link lijkt te willen leggen tussen Chris Garrit en de PvdA.
        Ik heb waarschijnlijk meer aan cultuur geproefd en (gedurende mijn jeugd ook moeten proeven) dan jij kunt vermoeden. Sterker nog enkel landelijk bekende musical, theater en cabaret persoonlijkheden, behoorden/behoren tot goede kennissen van mijn ouders.
        Maar los daarvan, mijn stelling over netwerken blijft overeind staan, mede doordat dit veelvuldig gestaafd wordt aan de hedendaagse banenmachine in cultuurminnend Nederland.

Recente berichten

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

48 minuten geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

1 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden

Locatie Hoogeweg 9 krijgt over vijf jaar forse woningbouw

Bouwbedrijf Trebbe neemt de ontwikkellocatie Hoogeweg 9 over van Elker jeugdhulp en onderwijs. Beide organisaties…

5 uur geleden