De gemeente Groningen is teleurgesteld dat het overleg tussen de gemeenten en het Rijk over het bed bad brood-akkoord mislukt is.
“De gezamenlijke gemeenten dachten dat een akkoord binnen handbereik leek, maar de staatssecretaris gooit de deur nu hard dicht,” aldus wethouder Ton Schroor. In de gemeente Groningen wonen 200 asielzoekers die nu geen recht meer hebben op opvang in een B4-voorziening. B4 staat voor bed, bad, brood en begeleiding.
De gemeente zegt door te gaan met de opvang, inclusief de recent aangekondigde uitbreiding met aparte units. Schroor vindt dat de staatssecretaris maatregelen aankondigt die de succesvolle aanpak frustreren. Hij wil de asielzoekers niet op straat zetten. Schroor hoopt dat de Tweede Kamer ingrijpt, zodat er alsnog een akkoord komt.
De gemeenteraad van Groningen heeft met grote meerderheid een motie aangenomen waarin het kabinet wordt…
FC Groningen heeft woensdagavond verloren van AZ in het AFAS stadion in Alkmaar. De Groningers…
Een gratis lading grofvuil wegbrengen met een (elektrische) bakfiets blijft formeel gelijk aan een lading…
Het huidige busstation in Groningen moet na de verplaatsing van de bussen naar de zuidkant…
Leefomgeving staat op nummer één. Dat blijkt uit de Tienskipdag van 16 december, georganiseerd met…
De zachtere temperaturen blijven nog even bij ons. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis begint donderdag mild,…
Bekijk reacties
Wat valt er niet te begrijpen aan "terug naar eigen veilige land?" en "we moeten grenzen trekken en handhaven".
Massa-immigratie naar Europa leidt in slechtste geval tot grootschalige burgeroorlogen, en in het minst slechte geval tot vernietiging van naties, culturen en identiteiten. En dat laatste is ook vreselijk. Ongeacht of het nu om een bedreigde indianenstam in het Amazone-gebied of Europese volken gaat.
Melding-pot en multiculturalisme klinken sommigen als muziek in de oren, terwijl het gewoon globale verschraling (minder diversiteit/kleurrijkheid) betekent.
het akkoord is niet alleen mislukt, dijkhoff wil zelfs voorkomen dat de gemeenten eigen beleid (blijven) voeren op dit gebied.
http://www.vngmagazine.nl/nieuws/22804/akkoord-over-bed-bad-brood-van-de-baan
Tjerk
Volgens mij bepaalt de Tweede Kamer of we een stevig of slap immigratie-beleid (met onvermijdelijk massa-immigratie als gevolg) voeren. En niet gemeente-raden die zichzelf vanwege hun moral highground op de schouders willen slaan.
Misschien ben ik verkeerd ingelicht!
dit komt ook gewoon ter stemming in de 2e kamer, maar dat zal waarschijnlijk pas na de verkiezingen zijn.