Categorieën: Nieuws

Netto € 2300,- bijverdienen zonder gekort te worden in de bijstand

De gemeente begint deze maand met het werven van bijstandsgerechtigden die willen bijverdienen zonder direct gekort te worden op hun uitkering. Voor dit traject is de gemeente op zoek naar 50 kandidaten.

De gemeente werkt hierbij samen met het bedrijf Flextensie. Dit bedrijf is een sociale onderneming, die zorgt voor contacten tussen bijstandsgerechtigden en werkgevers.

Volgens de gemeente mogen deelnemers € 2300,= netto per jaar bijverdienen zonder dat hun bijstandsuitkering wordt gekort. De gemeente hoopt zo de uitstroming uit de bijstand naar werk te vergroten.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • En vervolgens heeft iets meer netto inkomen, net als bij de mensen die een minimum loon hebben net boven een bijstandsuitkering, gevolgen voor je huursubsidie en zorgtoeslag, kom je niet meer in aanmerking voor kwijtschelding van allerlei belastingen en hou je netto minder over dan een bijstandsuitkering.

    En als het loon €1,50 per uur is zoals elders al gebeurd, dan zal een werkgever wel gek zijn om nog mensen een fatsoenlijk loon te betalen. En zo kunnen er nog meer banen verdwijnen.
    http://www.rtvnoord.nl/nieuws/169986/Geld-verdienen-met-behoud-van-uitkering

  • Als de werkgever nu eens begon met een gewoon, normaal CAO loon te betalen voor die flexklussen in plaats van die fooi van €1,50 per uur, dan was die uitkeringswgerechtigde in één klap uit de uitkering waar ie nu voor een schandalig zakcentje in gevangen blijft gehouden!

  • Wat willen jullie dan? € 10.000,00 netto per jaar bijverdienen en dan een dikke neus opsteken naar al die mensen welke wèl voor het minimumloon bij dag en dauw opstaan om aan het werk te gaan? Vergeet niet dat je een uitkering, afgezien of deze nu te laag is of niet, krijgt en dat je voor een reguliere baan, al wordt deze enkel beloond tegen het minimumloon, je dit hele bedrag verdient door hiervoor te werken.

    • O, dat is het. Ze zijn te lui. Er is veel aan de knikker. De bovenlaag verliest de onderlaag uit het oog en kletst maar wat!

      • De hele reutemeteut blijft achterwege. De uitstroom uit de bijstand zal nooit ontstaan. Het is een utopie. Verdiep je aub waarom de gemeente zo dolgraag met deze partner in zee wilt gaan mbt de geldstromen vanuit politiek Den Haag versus gemeenten via het gemeentefonds. De argumenten hiervoor gebracht door de politiek als een misleidend gegeven. Groningen als een achtergesteld gebied. Ook de macro-economie raakt door het regeringsbeleid in een zeer sterke impasse. In Groningen vallen hierdoor rake klappen. Ondertussen bedenkt dat geïmporteerd elitair stadsbestuur + gemeenteraad allerlei plannen, wat Groningen nooit vooruit zal helpen. Slechts de elite is ermee geholpen als tijdsbesteding in hun vrije tijd.

  • Als zo'n bedrijf als 'Flextensie' zich er nou eens niet op zou toeleggen om allerlei 'slimme' flexconstructies te verzinnen voor werkgevers, dan konden werknemers nog eens een fatsoenlijk loon verdienen. Heb een gruwelijke hekel aan dit soort bedrijfjes.

  • Ik werk nu ook 15 uur maar mag niks houden ik vindt ze mogen mensen die willen werkende is tegemoet mogen komen

  • En bouw je dan ook pensioen op net zoals je dat bij een baas doet of is dit dezelfde dief als het uitzendbureau waar je voor een appel en een ei mag werken maar geen pensioenopbouw hebt of werkschoenen krijgt of kleding of waar je de verplichte cursus die hoort bij het vak betaald krijgt???

  • Je mag maar 50% van het bijverdiende houden, met een maximum van 199 per maand. Voor die 199 moet je netto dus minimaal 398 euro verdienen. Ik neem aan dat meerverdiensten worden gekort op de uitkering. Ik hoop dat het belastingtechnisch zo wordt aangepakt dat je geen belasting betaalt over verdiensten die je weer in moet leveren.

  • Middenweg, je hebt helemaal gelijk. Ik ken 2 gezinnen. Het gezin in de bijstand is beter af dan het gezin die met het miniumloon moet rondkomen. Deze laatste staat idd voor dag en dauw op en komt niet in aanmerking voor vrijdtelling vd gemeentelijke heffingen. Als de wasmachine kapot gaat moet hij al een buffer hebben voor een nieuwe. Het bijstandsgezin wordt hierbij geholpen door de gemeente. Dit zijn maar een paar voorbeelden. Het gezin in de bijstand heeft onlangs zelfs een auto aangeschaft.

    • Dit is nu precies wat Rutte en de PvdA heeft willen veroorzaken. Een tweespalt in de samenleving. En een polarisatie tot St juttemis. Het is ze gelukt! Overigens wordt deze soep niet zo heet gegeten, zoals deze door jouw is opgediend. Vermoedelijk van die VVD aanhang die het vuurtje verder willen aansteken op dit forum. Van die VVD'ers die de huidige noordwand een verrijking vinden en geen oog hadden voor de werkelijke prioriteiten, waarmee het grote bedrijfsleven kon worden aangetrokken. En daarmee de bijstanders ook geholpen. Maar slechts willen afgegeven. Geen oog hebben voor wat er werkelijk mis is.

      De massale instroom van studenten vertrekken straks weer naar hun roots. Ondanks dat ze Groningen als leuk hebben ervaren. Ook dit is niet zonder reden! Zijn oerbewoners zijn voor altijd veroordeeld mbt tot het zeer slechte economisch klimaat van Groningen.

    • Bijstand voor een Gezin: 1.326,13 euro Netto
      Minimum loon voor een volwassene 1.524,60 (1224 Netto)

      Als allebei werken dan heeft het gezin 3050 euro per maand Bruto, daar blijft ruim boven de 2000 euro netto van over.

      • Beter lezen Marcus, het gaat hier over een enkele bijstandsuitkering en geen bijstandsuitkeringen door bijvoorbeeld illegaal samen te wonen.En het gaat hier over een eenverdiener welke tegen het minimumloon wèl aan het werk gaat, waar velen niet eens voor uit hun bed willen komen., behoudens de vele Polen en andere Oosterburen welke hier nu al decennialang heenkomen en deels blijven om hier voor het minimumloon te werken.

      • Een Pool komt slechts 4 maanden naar Nederland en heeft het jaarsalaris in zijn thuisland dan alweer verdiend. En kan de resterende 8 maanden in zijn of haar bedje kruipen in Polen. Zo liggen de standaarden.

      • Middenweg want alle uitkeringstrekkers wonen illegaal samen uiteraard. Hou toch eens op met heel specifieke en illegale praktijken te generaliseren naar alle uitkeringsgerechtigden. Het is werkelijk gewoon moedwillig dom gelul van een rancuneus heerschap.

  • Lady in Black ,hoe kom je bij de wijsheid dat als je in de bijstand zit zomaar een wasmachine vd gemeente krijgt !!!

    Ik zelf word aangevuld door de bijstand maar moet ook van dat kleine beetje geld zelf voor een wasmachine zorgen,dus niet gelijk met vooroordelen komen dat iedereen in de bijstsand van alles voor niets krijgt !!!!

  • Het is wel degelijk waar dat je via de Bijzondere Bijstand in aanmerking kunt komen voor een wasmachine, en volgens mij ook voor een koelkast en een laptop, maar dat zijn dan wel tweedehands exemplaren en tot een bepaald bedrag. Toevallig heb ik net zelf een tweedehands wasmachine gekregen, die ik tot een bedrag van € 225,- kon uitzoeken bij Herman Witgoed.
    Je moet dan wel 5 jaar of langer een inkomen hebben van maximaal 110 % van de bijstandsnorm.

Recente berichten

Zorgen over toename incidenten rond onbegrepen gedrag: “We lopen voorop in de verkeerde zin van het woord”

Wethouder Manouska Molema (GroenLinks) van Zorg en Veiligheid maakt zich zorgen over de toename van…

9 minuten geleden

Agenten brengen gevaarlijk rijdende bestuurder tot stilstand op zuidelijke ringweg

Meerdere politiewagens en agenten moesten er in de nacht van vrijdag op zaterdag aan te…

30 minuten geleden

Slachtoffers mishandeling queerfeest werden op hoofd geslagen

De drie personen die vorig weekend in de Oosterstraat mishandeld werden, toen ze een queerfeest…

1 uur geleden

Musea in binnenstad openen vanavond de deuren tijdens Museumnacht

In de binnenstad vindt zaterdag de achtste editie van de Museumnacht plaats. In totaal zullen…

2 uur geleden

Nog één weekendje een beetje nazomeren, daarna bordjes verhangen naar herfst

Wie nog geen afscheid wil nemen van de zomer, zal dit weekend moeten gebruiken om…

11 uur geleden

Stadjer (18) opgepakt voor mislukte overval op juwelier in Meppel

Eén van de twee tieners die vrijdagochtend probeerden een juwelier aan de Hoofdstraat in Meppel…

13 uur geleden