Sterk derde kwart brengt Donar winst

Donar heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam eenvoudig gewonnen: 77-59.

In de beginfase hadden de Groninger basketballers moeite om het netje te vinden en kon de ploeg alleen scoren uit vrije worpen, waardoor Rotterdam op 3-10 kwam. Pas na minuten kwam de eerste veldscore, en met een 11-0 run werd het eerste kwart afgesloten: 14-10. Ook het tweede kwart was weinig aantrekkelijk. Rotterdam kwam op een voorsprong van 5 punten, maar door 6 punten op rij sloot Donar de eerste helft af met een voorsprong van 1 punt: 30-29.

In het derde kwart werden de Rotterdammers helemaal weggespeeld. Donar scoorde in dat kwart meer punten dan in de hele eerste helft, en de 32-5 uitslag leidde tot de stand 62-34 aan het eind van het kwart. In het laatste kwart gunde coach Erik Braal zijn belangrijkste spelers rust met het oog op de wedstrijd in de Europe Cup komende dinsdag. Dat kwart werd door Rotterdam gewonnen met 15-25.

Topscorers bij Donar waren Jason Dourisseau met 19 punten en Tjoe de Paula met 17 punten.

Donar staat op de tweede plaats in de Dutch Basketball League met 12 punten uit 7 wedstrijden.