Er zijn allerlei oplossingen mogelijk om te voorkomen dat er nog meer otters en bevers op de A28 en de A7 worden doodgereden. Maar dat kost wel vier miljoen euro.
De financiering is nog niet rond omdat de provincies en de betrokken organisaties alleen dit bedrag niet op tafel kunnen leggen. De regio wil dat de betrokken ministeries in Den Haag ook meedoen. Het gaat immers om een rijksweg, waarvoor de provincies niet verantwoordelijk zijn.
Het gaat onder meer om de bouw van een faunatunnel van bijna een meter doorsnede onder de weg en de aanleg van loopplanken in bestaande onderdoorgangen van de Drentsche Aa. Passerende dieren zijn de otter, bever, waterspitsmuis, ringslang, heikikker, poelkikker, das, wezel, hermelijn, boommarter en ree.
De Stichting Bewegen is Goud wil een openbare sporthal in Groningen Zuid. Dat schrijft de…
Het winterdekbed kun je deze week goed gebruiken. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kunnen de temperaturen…
Restaurant Noor Groningen in Hoogkerk is dit jaar gestegen naar plek 32 van Lekker500, de…
Een 28-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot 120 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke…
Sinds maandagmiddag is er een medische drone van tweeënhalf meter te bewonderen in het UMCG.…
Op een boerenveld in Noordlaren vond afgelopen zaterdag de eerste editie van de ‘Spooky Nights…
Bekijk reacties
Als ik via de A7 de stad uit rijdt zie ik vaak reeen lopen als je richting Haren kijkt. Eigenlijk is die A7 daar in een prachtig natuurlijk gebied aanlegd destijds. Ik rij er dan met 120km/uur en je moet er niet aan denken om zo'n (arm) beest onder de auto te krijgen. Goed plan dus. Dat zijn we aan de dieren verschuldigd.
Medium gebraden en dun gesneden zijn deze echt wel te eten hoor!