Er is een nieuwe woningcorporatie in de stad met de naam Het Groninger Woongenootschap. Deze corporatie wil het gat dichten tussen sociale huur en dure koop. Op deze manier willen ze het voor middeninkomens mogelijk maken om een passend en betaalbaar huis te vinden.
“We proberen te zoeken naar andere vormen dan dat we tot nu toe gewend zijn. Je kunt denken aan andere vormen van financiering. Of als je een koperscollectief bent met bijvoorbeeld tien gezinnen dan leg je samen dat geld bij elkaar en realiseer je je eigen huis. Daarnaast kan je bijvoorbeeld nog drie of vier woningen verhuren in je eigen complex”, aldus Peter Michiel Schaap van Platform GRAS, de initiatiefnemer van het Groninger Woongenootschap.
Chris Zwart en Kim Keizer zijn twee woningzoekenden die graag groter willen wonen. “Er wordt bij het Groninger Woongenootschap ook gekeken naar bepaalde woonconcepten in de vorm van bijvoorbeeld een woongemeenschap zodat je zelf ook meer inbreng hebt”, verteld een enthousiaste Kim Keizer.
Binnen drie jaar wil het Groninger Woongenootschap de eerste woningen gerealiseerd hebben.
In een paginagrote advertentie zaterdag in de Volkskrant en in De Telegraaf roepen verschillende instellingen…
Jenning de Boo is zaterdag tweede geworden op de 1.000 meter in Nagano. De afstand…
Zaterdag werd Sinterklaas al begroet in het centrum van Groningen en in Hoogkerk. Maar de…
De gemeente Groningen gaat zich samen met verschillende organisaties inzetten om de bedreigde plant waterdrieblad…
Een kunstwerk dat afgelopen week is aangebracht op een pilaar van de Wibenapoort in de…
In Vesta Woonforum aan de Peizerweg vindt zaterdag het Nieuwbouwfestival plaats. Het festival is de…
Bekijk reacties
De reguliere corporaties zijn hopeloos verouderd. Geen woonwensenbeleid, niet bouwen voor wat er gevraagd wordt, grote afstand tot de huurders. Huurders zijn cashcows in plaats van klanten.
De corporaties moeten gewoon weer back to basic gaan en doen waar zij ooit voor in het leven geroepen zijn, n.l. sociale huurwoningen bouwen en verhuren aan elk en iedereen, met als kanttekening, een numerus fixus instellen tot max. 50,000 studenten aan de RUG en leerlingen aan de Hanzehogedroomfabriek. Stadsvernieuwing pur sang, dus nieuw voor oud en geen nieuwe woonwijken, een verbod op nieuwbouw van betonnen dozen hoger dan 5 verdiepingen en bestaande flats, indien verouderd vervangen door nieuwbouw met max. 5 bouwlagen. Verder veel meer groen creëren, vijvers t.b.v. afwatering en studentenwoningen concentreren op het voormalige SuikerUnie terrein, waarbij de bestaande z.g. jongerenwoningen ook enkel en alleen aan jongeren worden verhuurd. Wil je er als student intrekken, geen probleem, maar dan geen huurtoeslag. Wedden dat het binnen nu en vijf jaar een stuk aangenamer wonen wordt in stad.