Bij de jaarlijkse oliebollentest van het AD kregen twee kramen in de stad bezoek. Ze belandden op de 157e en 159e plaats met eindcijfer 1,5. ‘Schijtziek’ worden de oliebollenbakkers van het AD.
Over Gebakkraam Wiltjer-Fogerty op de Grote Markt schrijft het AD: “Oneetbaar. Kraakheldere kraam en bedrijfskleding. Mooi! Uitbaatster zegt ‘schijtziek’ te worden van de slechte uitslagen in de afgelopen jaren. Hard, maar deze misbaksels verdienen niet beter.”
Over de Gebakkraam voor de ingang van de Makro aan het Kattegat: “Oneetbaar. Vettig aanvoelend bolletje, prima geschikt om een fietsketting mee te smeren. Dit moet je niet willen eten. De korst is knagen op een stuk scheepstouw. Waar is het teiltje?”
Het weekend brengt nog geen einde aan de grijzigheid aan het firmament. Wel brengt het…
De vrouwen van Drs. Vijfje hebben vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Marlene met 3-2 verloren.…
Chris Huizinga (geboren in Groningen, opgegroeid in Garnwerd) heeft zich geplaatst voor de eerste wereldbekerwedstrijden…
Op zaterdag 30 november bestaat Forum Groningen vijf jaar. Dat viert het Forum met een…
Eppo Bruins, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, bracht vrijdagmiddag een bezoek de locatie van…
Vanaf aanstaande maandag voert Aanpak Ring-Zuid werkzaamheden uit bij het viaduct aan de Bornholmstraat. Hierdoor…
Bekijk reacties
Smaken verschillen.
Misschien heeft die 'tester' wel een heel speciale smaak !?
Als die Oliebollen werkelijk zo 'slecht' waren, waarom worden
ze dan nog steeds verkocht ?
Het zal allemaal wel een beetje meevallen.
Ik vind een spoetnik erg lekker, een beetje suiker, een laagje koffiemelk,
en dan met cola aanvullen.... heerlijk !
Maar er zijn mensen die bij het idee al beginnen te kokhalzen....
Een onderzoek dat geen enkele waarde heeft. Waarschijnlijk zijn de bollen in het westen bijna allemaal goed. Smaken verschillen . Het zelfde zie je met Michelin sterren. Wie bepaalt er of het goed is. Een keer bij een sterren restaurant gegeten maar toen zag wat ik op het bord kreeg was ik gelijk genezen. Toen ik later de rekening zag vroeg ik mij af of er goud bij geserveerd werd.
Wij zijn nog wel even bij de patat kraam langs gegaan.
Wat kan jij heerlijk elitair doen over je anti-elitarisme. Ook nog trots op niet weten wat een menu is?
Al sinds begin jaren 1990 wordt deze test jaarlijks gehouden. Veelal melden bakkers zichzelf aan of worden aangemeld. Bovendien worden ze in kennis gesteld dat het AD langskomt. En ja deze tijd van het jaar is het hoogtij voor de oliebollenbakkers. Dan is een slechte waardering natuurlijk niet goed. Maar laat de oliebollenbakkers zichzelf eens een spiegel voorhouden. Sommige kramen stinken een uur in de wind door oude olie. Terwijl de keuringseisen bekend zijn, maar gemakkelijk je geld willen verdienen. Kwaliteit verdiend zichzelf terug hou dan ook op altijd af te geven methodiek van keuren en zorg dat je een goed product levert
En de klanten moeten klaarblijkelijk schijten van diezelfde oliebollen
Bakker Ron uit Dordrecht stond jaren hoog op de lijst. Heb zelf i Dordrecht gewoond, sorry Ron ze waren niet te eten die bollen. AD is een echte Rotterdamse krant, zie je terug in al hun ''testjes''.
alle oliebollen zijn toch oneetbaar?
In Groningen zitten niet hun abonnees en in Rotterdam wel, dat zie je terug in de uitslag.