Categorieën: Nieuws

CDA en SP willen second opinion cultuucluster Ebbingekwartier

Het CDA en de SP willen een second opinion over het gemeentelijke voorstel om in het Ebbingekwartier een nieuw cultuuronderkomen te bouwen.

Het pand moet een einde maken aan de huisvestingsproblemen van het Houten Huis, Club Guy & Roni en de Noorderlingen. Het gaat om een investering van 4,5 miljoen euro. Volgens de twee partijen is er onvoldoende onderzoek gedaan. Ze verwijzen naar het het faillissement van het Infoversum in 2015, en vragen daarom om het plan nog eens kritisch tegen het licht te houden.

De partijen dienen woensdag een motie in om onderzoek te laten uitvoeren, voordat er een besluit valt over nieuwbouw. Het stadsbestuur heeft in het raadsvoorstel gekozen voor de duurste variant.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Overigens zijn nog lang niet alle kosten meegenomen in deze dure variant van 4,5 miljoen. Bouwprojecten in deze Stad, gepland door de Gemeente, worden daarom altijd 2x zo duur. En het onderhoud in de jaren daarna, wie gaat dat betalen?? Guy? Of Roni?
    Terecht dat er even een pas op de plaats wordt ge-eist en de boel nog eens wordt nagerekend. En het is verstandig om even te wachten tot na de verkiezingen: de nieuwe regering, zonder PvdA, zal andere prioriteiten hebben en dat leidt er ongetwijfeld toe dat de Stad nog minder geld uit Den Haag krijgt. We zullen nog zuiniger moeten worden: meer geld voor zorg en veiligheid, minder geld naar de Kunsten.

  • Ik zou ook heel graag willen weten welke idioot de bezoekersaantallen van het Infoversum berekende en diegene die deze goedkeurde.

  • Zijn nog niet wakker bij B&W in Groningen? Om moet er weer eens wat vrinden in de culturele kliek in Groningen tevreden gesteld worden? Misschien moet je het om Haren te paaien het daar neer zetten ? Daar komt straks een gemeentehuis vrij! En kijk ook even goed in eigen inventaris van panden of er niet een veel goedkopere oplossing mogelijk is... De lessen uit de crisis zijn helaas al weer weggewaaid.

Recente berichten

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

54 minuten geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden

Locatie Hoogeweg 9 krijgt over vijf jaar forse woningbouw

Bouwbedrijf Trebbe neemt de ontwikkellocatie Hoogeweg 9 over van Elker jeugdhulp en onderwijs. Beide organisaties…

5 uur geleden