De stad krijgt een digital office. Vanmiddag presenteerde wethouder Joost van Keulen de plannen.
Het digital office probeert vraag en aanbod op personeelsgebied onderwijs en vestigingsbeleid beter op elkaar af te stemmen. De vraag naar it’ers is groter dan het aanbod. Het onderwijs kan nauwelijks voldoende mensen opleiden en ook kan het vestigingsklimaat verbeteren en kan de stad zich beter profileren als it-vestigingsplek. Onderwijs, bestuur en het bedrijfsleven verenigen zich nu en starten het Digital Office.
Het digital office wordt o.a. gefinancierd door de stad die 1,2 miljoen euro ter beschikking stelt. Voor meer informatie zie chttp://groningendigitalcity.com
Politieagenten hebben zaterdagmiddag twee winkeldieven aan kunnen houden die hun slag hadden geslagen bij meerdere…
In een portiek van een woongebouw aan de Jacques Perkstraat heeft zaterdagmiddag korte tijd brand…
De fractie van Stadspartij 100% voor Groningen noemt het te gek voor woorden dat de…
De sneeuwchaos van donderdagavond heeft gezorgd voor bijzondere oplossingen. Op filmpjes, die zaterdag online werden…
Zo'n vierhonderd mbo- en hbo-studenten hebben afgelopen week meegedaan aan de Gezondheidschallenge Health Noord. Tijdens…
In een paginagrote advertentie zaterdag in de Volkskrant en in De Telegraaf roepen verschillende instellingen…
Bekijk reacties
Vestigingsbeleid is samenwerken. IT is belangrijk. Vakmensen moeten opgeleid worden. Tien jaar geleden hadden wij ook nog nooit van 'apps' gehoord. Het mag allemaal wel wat sneller. Afsluiten met een heel concreet voorbeeld én óók de impact is heel groot.
Dan nu de extra informatie:
Een app is een klein computerprogramma, met meestal beperkte functies. Deze zijn bestemd voor een smartphone of tablet zoals een iPhone of iPad. Met een app kan er een bepaalde activiteit worden uitgevoerd. Zo worden apps vaak gebruikt om mee te bankieren, muziek te downloaden, naar de radio te luisteren of te chatten.