Categorieën: 112

Verlichtingscontrole levert 178 bonnen op

Bij verlichtingscontroles door de politie, donderdagavond tussen 18.00 uur en 21.30 uur, zijn 178 fietsers en bromfietsers bekeurd.

De controles vonden plaats in de stad en Haren en omstreken. Een bromfietser werd bekeurd voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het niet verzekerd zijn.

Verder is er nog een persoon aangehouden naar wie de politie nog op zoek was.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Het lijkt bij tijden wel of er geen fietsverlichting bestaat. Levensgevaarlijk en als je er wat van zegt, hebben sommigen ook nog de gore moed om jou voor van alles uit te gaan maken, waar jij net een aanrijding met hen hebt weten te voorkomen. Goed bezig!

    • Alleen in de stad rijden veel mensen zonder verlichting, maar lang niet iedereen. Ik schat zo tussen de 20 en dertig procent. Buiten de stad kom je zelden onverlichte fietsers tegen als het donker is. In de stad is zichtbaarheid dan ook belangrijker, want licht om te fietsen is er voldoende (behalve als de straatverlichting er uit ligt zoals laatst in de Begonialaan (tijdelijk een belangrijke Oost-westroute omdat de Hortensialaan er uit ligt. Zoals gewoonlijk overdrijf je dus weer eens. Het is alsof je alleen onverlichte fietsers ziet.

      • 60-80 % van de studenten en jongeren rijdt zonder deugdelijke verlichting door wijken als Vinkhuizen, Oosterparkwijk, Selwerd, Paddepoel, Plantsoenbuurt, Lewenborg, Beijum, enz.enz. niet overdreven representatief natuurlijk, maar een week lang iedere avond geteld tijdens een in die week door mij gereden route`s. Meest in het oog springend waren en zijn de fietsers welke een kind (in een kinderzitje) vervoeren of met een fiets welke aan de voorzijde is voorzien van een fietsbak met kinderen zonder verlichting slingerend over de weg rijden. Hoezo geen verantwoording kennen?
        Zou iedere fietser welke met ondeugdelijke of geheel zonder verlichting rijdend, gebruik makend van de wegen in deze stad een verbaal krijgen dan kan alleen al de politie in deze stad structureel kosten neutraal werken.

  • Goed zo. Ze moeten nog veel meer controleren en de boetes sterk verhogen voor die "jeugd" , die zonder enige verlichting door de stad fietst en de trottoirs volledig blokkeren. Pak die fietsers maar aan i.p.v. de bussen of de auto's

  • En de rest van het jaar rijden de heren van de politie hele hordes studenten zonder licht zo voorbij. Naast elkaar fietsend, drie man/vrouw sterk, zonder verlichting, het kan de rest van het jaar, onbestraft.

  • Voor mijn werk moet ik in de stad autorijden, verder ben ik een enthousiast fietser. Vanuit de auto zijn onverlichte fietsers, zeker als het regent, letterlijk onzichtbaar en dat schijnen ze niet te beseffen! Ik heb al heel wat fietsers het leven gered door op het laatste moment op de rem te staan. Er zou een voorlichtingscampagne moeten komen om ze hierop te wijzen! Verdere veel controleren en zwaar bekeuren! Fietsverlichting kost haast niets en is onmisbaar.

    Groetjes van Henk!

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

3 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

4 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

5 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

6 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

7 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

7 uur geleden