100% Groningen: ‘Fusie doordrukken is geen optie’

nieuws

100% Groningen wil dat het gemeentebestuur afziet van de samenvoeging met Haren. De bestuurlijke verhoudingen in Haren zelf en die tussen Haren en de provincie en, in mindere mate, tussen Haren en de stad zijn inmiddels zwaar vertroebeld volgens de partij.

Raadslid Marjet Woldhuis: ” Wat mij heel erg stoort in de hele discussie is dat het allang niet meer gaat over wat het beste is voor de burgers. De ironie wil dat juist vanwege de belangen van de inwoners de herindeling werd doorgezet, tegen de wil van het bestuur van Haren in. De uitgemeten ‘vals spel’ affaire tussen wethouder Verbeek en gedeputeerde Brouns en CdK Paas spreekt boekdelen. In een gepeperd schrijven aan de gemeenten Groningen en Ten Boer zet het bestuur van Haren uiteen waarom de herindeling volgens hen niet in het belang is van alle betreffende gemeenten. In een even gepeperde brief aan Provinciale Staten wordt de provincie beschuldigd van misleiding en manipulatie en de Staten wordt totaal gebrek aan kritisch vermogen verweten.”

In zo’n sfeer kan niets constructiefs gebouwd worden, het zou alle partijen sieren als ze pas op de plaats maken en nadenken over een manier waarop er wel constructief samengewerkt kan worden, meent 100% Groningen.