Brand in bezorgrestaurant Nieuwe Ebbingestraat

In een bezorgrestaurant aan de Nieuwe Ebbingestraat heeft donderdagavond korte tijd brand gewoed. De situatie is inmiddels onder controle.

De melding van de brand kwam rond 21.50 uur op de meldkamer binnen. Omdat er diverse meldingen binnenkwamen over rookvorming werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’ waarop er twee bluswagens en een hoogwerker ter plaatse kwamen. “Bij aankomst bleek na een verkenning dat er achter in het pand, bij een douchecabine, kortsluiting was ontstaan”, vertelt woordvoerder Frits Wessels van de brandweer. “Deze kortsluiting ging gepaard met flinke rookontwikkeling.”

De bewoners die boven het restaurant wonen zijn door de brandweer in veiligheid gebracht. “Op dit moment doen we een nacontrole op alle verdiepingen. Ten behoeve van deze controle verrichten we in het pand ook wat sloopwerkzaamheden om te controleren of het vuur daadwerkelijk onder controle is.” Wessels meldt verder dat Stichting Salvage ter plaatse zal komen die de eigenaar van het gebouw zal ondersteunen in het afhandelen van de schade.