Jongeren overhandigen handtekeningen

nieuws
Foto Andor Heij.

Vrijdagmiddag overhandigen ROOD samen met de voetbaljongeren uit Beijum voor de tweede, en laatste keer, opgehaalde handtekeningen voor de verlichting bij het voetbalveldje in de wijk aan wethouder Mattias Gijsbertsen.

ROOD-woordvoerder Hans de Waard: “We zijn erg trots op wat we samen met de voetbaljongeren bereikt hebben. Als de wethouder op korte termijn de verlichting plaatst kunnen de jongeren ook als het donker is, weer sporten. Verlichting was het doel en we hebben gescoord!” Van de ondervraagden stemden maar liefst 89% in met de komst van verlichting bij het voetbalveldje. Na een eerdere ludieke handtekeningenactie op voetballen liet wethouder Gijsbertsen weten dat de verlichting zou worden geplaatst mits ook de omwonenden op papier hun steun lieten blijken.

Buurtbewoner Dillon Hummel is erg te spreken over het resultaat. “Hartstikke bedankt voor jullie steun en positiviteit! Het was een waar genoegen deze mooie strijd te voeren!” Wanneer de gemeente begint met de bouw van de verlichting is nog niet bekend gemaakt.