De Gemeente Groningen roept haar inwoners op om mee te doen aan het 100-100-100 project. In dit project proberen 100 Stadjers, 100 dagen 100% afvalvrij te leven.
Veel afval kan hergebruikt worden, maar dit gebeurt te weinig. In de 100 actiedagen proberen de deelnemers zo weinig mogelijk afval te produceren. Het afval dat wel ontstaat moet zo goed mogelijk gescheiden worden, zodat er zo weinig mogelijk ‘restafval’ overblijft. Het gescheiden afval kan dan gerecycled worden. Het project gaat in februari in Groningen van start.
Een gemiddeld Nederlands huishoudens gooit wekelijks 9 kg restafval weg. In onze stad ligt dit aantal rond de 8 kg. Bij gemeenten die eerder aan dit project meededen, lukte het bewoners om na 100 dagen hun hoeveel restafval naar 1,5 kg per week terug te dringen. Vanaf februari krijgen deelnemers toegang tot een online platform. Hierin staat wekelijks een kleine opdracht die ze kunnen uitvoeren. Daarnaast weegt elke deelnemer wekelijks het restafval en vult het gewicht ervan in op het online platform. Zo wordt berekend hoeveel restafval alle deelnemers gemiddeld nog overhouden.
Groningen is koploper als het gaat om afval. In vergelijking met andere steden wordt in onze stad meer dan de helft van het huishoudelijk vuil gerecycled. In Groningen produceert een huishouden nu circa 400 kg afval per jaar. In 2025 moet dit aantal terug naar nul, zodat Groningen een ‘afvalloze stad’ is. Het project is ook bedoeld om gericht verbeteringen te realiseren, bijvoorbeeld in de voorzieningen voor afvalscheiding.
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
Bekijk reacties
pak de fabrikanten maar aan! die verpakken de rotzooi en wij moeten het ook nog eens mee nemen en voor de kosten opdraaien. of we laten het gewoon in de winkels achter! dat kan ook nog!
Koop de rotzooi dan niet