Categorieën: Nieuws

RUG: Verenigde Staten moet stoppen met inreisverbod

De RUG en andere Europese universiteiten roepen de Verenigde Staten op, direct te stoppen met het inreisverbod voor mensen uit zeven moslimlanden.

Het inreisverbod van president Donald Trump verstoort individuele levens en belemmert het vrije verkeer van studenten en onderzoekers van universiteiten. Dit schrijft de vereniging van Europese universiteiten (EUA), waar de RUG deel van uitmaakt.

Ook universiteitenvereniging VSNU heeft kritiek op het besluit van Trump. Collegevoorzitter Sibrand Poppema is bestuurslid van de VSNU. Volgens de vereniging wordt ook de Amerikaanse wetenschap afgesloten van en voor wetenschappelijk talent. Woordvoerder Gernant Deekens meldt dat zich bij de RUG nog geen medewerkers of studenten hebben gemeld die problemen ondervinden door het inreisverbod.

De Nederlandse regering heeft de Verenigde Staten inmiddels om uitleg gevraagd.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Slechte maatregel van Trump hoor, maar ik heb de RUG c.s. nooit gehoord over het inreisverbod dat zestien landen al tijdenlang hanteren voor Israëli's. Waarschijnlijk heb ik dat dan gemist en/of brengt Israël geen wetenschappers voort; dat zal het zijn.

    • Zolang je de moslims de schuld kunt geven mag je geen kritiek hebben op de VS? De RuG heeft veel banden met instellingen in de VS en in de VS is de meerderheid ook tegen deze maatregelen. Helaas ligt de macht niet bij de meerderheid maar bij een stelletje roofkapitalisten die het domme volk misbruiken om verkiezingen te winnen.

      • Of de meerderheid tegen is, lijkt me de vraag. Wat door Soros betaalde schreeuwers zijn nog niet gelijk de meerderheid. Ten tijde van De Messias was er ook een tijdelijke immigratie-stop voor immigranten uit bepaalde islamitische landen.

        Als u zich afvraagt wie er met Messias bedoelt wordt, dan bedoel ik natuurlijk die diep-slechte kerel die zeven landen (waaronder Syrië, Libië en Jemen) de totale vernietiging toebedacht, drie miljoen illegalen deporteerde, meer burgers drones liet omkomen dan zijn voorganger George W., en die klokkenluiders snoeihard liet vervolgen. De uiterst communicatieve sociopaat Barack Obama.

        Maar Obama moeten wij een held vinden, een Trump een boeman.

        Trump zit namelijk niet in het kamp van degenen die vanwege Wolfowitz's Plan for a New American Century (ordinaire werelddominantie voor Amerikaanse Oligarchen) wel vanwege het zeer strategische Oekraïne wel een Derde Wereldoorlog met Rusland willen riskeren. Niet in het kamp van bloeddorstige, maar desondanks (ironisch) bij Nederlandse NPO zeer populaire types als John McCain, Messias Obama en Killary Crooked Clinton.

        Totalitaire globalisten (vermomd als liberalen) kunnen het niet verdragen dat hun smerig plannetje voor een wereldwijde sloop van grenzen, culturen, religies en identiteiten door continue massa-immigratie, door The Don dwarsgezeten wordt.

        Dit enge volk denkt dat de wereld van een kleine groep hoogopgeleide, kosmopolitische is. En gedraagt zich als een liberale Taliban, die om onduidelijke redenen, de rest van de wereld hun in steden als Amsterdam, Londen, New York en San Francisco goed gedijende lifestyle wil opdringen.

        Met een beetje geluk krijgen we met Marine LePen (die in tegenstelling tot haar vader zeker wel spoort) een volgende draai om de oren voor de Cultuur-Marxisten en de Corporate Mafia.

        # Draintheswamp

  • @Marc: tuurlijk mag dat, en ik héb (begin mijn reactie) toch ook (met) kritiek op deze maatregel?

  • Je kunt van Trump vinden wat je wilt, maar daadkracht heeft hij in elk geval wel. Hij heeft in een week tijd meer verkiezingsbeloftes uitgevoerd, dan dat Rutte c.s. in 8 jaar tijd hebben waargemaakt.

Recente berichten

Hachelijk trip voor Chippie uit Stad: kater overleeft rit onder auto van Groningen naar Leeuwarden

De dierenambulance van zuidoost Friesland heeft donderdagmiddag op bijzondere wijze een kat teruggevonden in Drachten.…

14 seconden geleden

Stadjer (18) zit in Friese cel na steekpartij in Leeuwarden

De politie heeft donderdagmiddag zes verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een steekpartij in Leeuwarden. Eén…

11 minuten geleden

Trap Aan trapt door: Groningse band in race voor Regio Songfestival

"We willen de Westerkwartier op de kaart zetten," zegt René Siertsema van de Groningse band…

30 minuten geleden

Groningse ondernemers mogen helft van factuur voor vervolgadvies over verduurzaming bij provincie neerleggen

Ondernemers uit Groningen die niet weten waar ze moeten beginnen bij hun verduurzamingsslag, kunnen al…

36 minuten geleden

Letterenfestival 2024 daagt op zaterdag 21 september bezoekers uit met thema ‘verbeelding’

"We willen laten zien hoe breed ons onderzoek is en mensen uitdagen en prikkelen," zegt…

56 minuten geleden

Bedrijfskunde­studenten halen ruim dertigduizend euro op voor goede doelen

Een ton ophalen in de eerste tien dagen van hun studie bedrijfskunde aan de Hanze,…

2 uur geleden