SP-kamerlid Paul Ulenbelt overhandigt woensdag persoonlijk zijn protestsollicitatie bij de NAM in Assen. Volgens het Tweede Kamerlid is hij de aangewezen persoon om namens Shell de beschadigde reputatie van de NAM in Groningen te herstellen.
Daarom heeft hij gesolliciteerd op de functie External Relations Manager Earthquakes. ‘Een hele mond vol, maar het komt erop neer dat ze iemand nodig hebben met ideeën over hoe ze hun dramatische imago in Groningen kunnen redden. Nou, dat weet ik wel. De gaswinning omlaag naar een veilig niveau en stoppen met het in de weg zitten van Groningers. Dus die baan krijg ik vast’, aldus een gemotiveerde Ulenbelt.
Fractievoorzitter Sandra Beckerman is blij met de actie, ”Hoewel de actie ludiek is, heeft het een hele serieuze ondertoon.”. De SP pleit voor een actievere houding van de NAM. Het bedrijf zou zich actiever moeten opstellen met het helpen van de gedupeerden. De NAM heeft inmiddels de vacature offline gehaald. Een woordvoerster heeft laten weten dat de sollicitatie van de parlementariër ”op de stapel met de rest van de sollicitanten beland.”. De NAM was niet bereikbaar voor verder commentaar.
Rikus Jager, Mattias Gijsbertsen en Mirjam Pauwels leiden als (in)formateurs de onderhandelingen voor de vorming…
Op de Meerweg tussen Haren en Paterswolde heeft een automobiliste maandagmiddag een lantaarnpaal uit de…
Coöperatie Dichtbij organiseert komende maandag een speciale oliebollenactie voor het goede doel: Stichting Present Groningen.…
De verlichting van de Martinitoren gaat maandagavond al aan. Dat meldt Harry de Lange, initiatiefnemer…
De FC Groningen-supporter die zaterdagavond tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo door een plexiglas plaat…
De kerstmarkt aan de Papiermolenlaan van afgelopen vrijdagmiddag en -avond was een groot succes, aldus…
Bekijk reacties
In ons staatsrechtbestel is de politiek 100% aansprakelijk mbt de gaswinning. Dus ook de schade mbt het erfgoed en de huizen. Alsook de schade aan het imago van Groningen. Waardoor investeerders om die reden ook weg zullen blijven. Het was al nooit een hosanna in Groningen. En daar komt dit probleem nog bij. Dat men de NAM op deze wijze continue wilt framen is dan ook begrijpelijk vanuit de politiek beredeneert.