Wilma Mansveld, burgemeester van Tytsjerksteradiel. FOTO: MARCEL VAN KAMMEN
Wilma Mansveld wordt per 1 maart de nieuwe directeur van Veiligheidsregio Groningen, VRG. Ze volgt Erik van Zuidam op.
De Veiligheidsregio is een samenwerkingsverband van de diverse hulpdiensten. Het doel van de VRG is, het bestuur en de bewoners goed te ondersteunen bij het voorkomen en bestrijden van crises en incidenten.
Mansveld heeft veel ervaring in publieke functies: ze was eerder onder meer staatssecretaris voor infrastructuur en milieu en gedeputeerde in de provincie Groningen. Ze is nu waarnemend burgemeester van de gemeente Tytsjerksteradiel.
We moeten er voor zorgen dat mensen niet oorlogsmoe worden. Zo formuleert Heiko Ates van…
Dat je tijdens je vakantie ineens in het middelpunt van de belangstelling bevindt: het overkwam…
De gemeente Groningen is geïnteresseerd om deel te nemen aan proef met bidirectioneel laden. Dit…
Onder begeleiding van een gids van Het Groninger Landschap kunnen liefhebbers van weidevogels zondag een…
De zon krijgt de komende dagen veel ruimte. Ook de temperatuur zit in de lift…
Groningen viert zaterdag de verjaardag van koning Willem-Alexander. Op verschillende plekken in de gemeente vinden…
Bekijk reacties
Maar ze heeft geen ENKELE managementervaring. Hoe kan dat toch dat steeds maar weer (ex)politici in leidinggevende posities worden benoemd? Ligt voor de hand: het is niet de bedoeling dat ze leidinggeven, maar voor de organisatie lobbyen bij de politiek in de regio en landelijk.
Dus Groningen mag worden opgescheept met een dame uit de achterhoek, dat totaal gefaald heeft als staatssecretaris.
Haar voorganger heeft gefaald, zij is destijds op deze post benoemd om dit op te ruimen en om de veroorzaker van deze puinhopen te vrijwaren, echter heeft zij daar nooit een eerlijke kans voor gekregen. Deze dame bezat (en bezit)meer dossierkennis dan menig ander gedeputeerde, Kamerlid, staatssecretaris of minister tijdens de jaren waarin zij voor provincie en het landelijk kabinet heeft gewerkt.
Daar zou Sharon Dijksma dan toch ook last van hebben gehad.
Het vrijwaren van de puinhopen van voorgangers, dat steekt mij ook enorm. De politieke partijen durven niets te benoemen van voorgangers. Terwijl dat de cohesie in een democratie juist zo sterk maakt. Hierdoor raakt de politiek juist zo verkrampt.
Fyra debacle, ooit van gehoord? Speelde zich af ver voor Mansveld in beeld kwam, toch is zij daardoor (gedwongen) afgetreden. En mevr. Schultz mocht mooi blijven zitten, sterker nog, zij zit er nog altijd.
Het was de druppel, na de problemen mbt prorail. De Fyra. De snelheidslijn, speciaal aangelegd voor de heren/vrouwen politici met als bestemming de EU/Brussel. De kamer werd destijds bewust misleidt. Zelfs Dijsselbloem was erbij betrokken. Er liggen gigantisch veel niet aanvalsverdragen tussen politieke partijen. Dossiers die het daglicht niet kunnen verdragen en voor het volk verborgen worden gehouden. De toekomstige CEO van Oog, een ene Betty, kan je er ongetwijfeld ook veel meer over vertellen. Zij kent dit dossier ook, van haver tot gort. Het zijn de banenpools waarop ze kunnen terugvallen, waardoor politici op deze wijze ook continue de mond worden gesnoerd. Dit als wiedergutmachung.