Bus vol mee met René naar Den Haag

nieuws

Commissaris van de Koning René Paas reist vandaag met mensen van diverse organisaties naar Den Haag. Niet cynisch maar strijdbaar.

“We passen samen in één bus. Maar we zijn wel de vertegenwoordigers van meer dan twintig Groningse en landelijke organisaties. Bewoners, ondernemers, de milieubeweging, de kerken, gemeenten en de provincie. Wij komen naar Den Haag omdat we verkiezingsbeloftes serieus nemen.

Vandaag doen wij een verzoek aan de Tweede Kamer om een aantal dingen te regelen die logisch en rechtvaardig zijn en passen bij de tijd. We vragen om de aardgaswinning terug te brengen naar een veilig niveau, om de afhandeling van de schade veel beter te regelen en om toekomstige aardgasbaten te investeren in de kansen die Groningen biedt voor de omschakeling op duurzame energie.

Precies een week geleden stonden acht lijsttrekkers in de Statenzaal in Groningen. Ze waren het opvallend vaak met elkaar eens over de toekomst van de aardgaswinning en deden daar duidelijke uitspraken over. Aan cynisme doen wij niet mee. Wij stappen in de bus omdat we willen geloven dat uitspraken in verkiezingstijd betekenis hebben”, aldus Paas.