Categorieën: Nieuws

“Geen vuurwerkshows tijdens broedperiode”

De Partij voor de Dieren wil meer en strengere regels rond vuurwerkshows. De fractie wil dat het college van Gedeputeerde Staten gebruik gaat maken van haar bevoegdheid om vogels in de broedperiode te beschermen.

Statenlid Ankie Voerman vindt dat de nieuw landelijke natuurbeschermingswet onvoldoende is. Daarom moeten de staten aanvullende maatregelen nemen.

Voor vuurwerkshows moet de provincie toestemming geven. De Partij voor de Dieren wil dat vuurwerkshows tijdens het broedseizoen worden verboden.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Dat is een terugkerend stokpaardje. Er gelden al regels voor evenementen in het broedseizoen. Niet nodig om apart voor vuurwerk nieuwe regels te maken.

  • Er zijn nog wel meer dieren, waaronder mensen, die problemen ondervinden van vuurwerkevenementen. Kappen ermee!

  • Dat is niet waar Marc, er mag gewoon vuurwerk afgestoken worden tijdens het broedseizoen, in heel Nederland en ook in natuurgebieden (zoals in Vianen in Utrecht). En daar hebben vogels en andere dieren veel last van. Dus fijn dat de Partij voor de Dieren hier aandacht voor vraagt.

    • Onzin er moet een vergunning worden afgegeven. De flora- en faunawet moet ook meegewogen worden bij het verlenen van een vergunning.

  • Ja zeer goed plan dit!
    En GroenLinks moet ook eens iets doen aan die onweersbuien, daar hebben die vogels ook super veel last van tijdens de broedperiode! Ik zeg verbieden die hap, veel te overlast gevend dat onweer. En niet te vergeten, die buien duren soms uren aan een stuk!

    Ik heb veel vuurwerkshows bezocht, en ja, ze vliegen weg voor die knallen. Wat GroenLinks er dan niet bij vertelt, is dat die vogels een paar minuten na de show gewoon weer terugkeren. Iets wat ik zelf al tientallen keren heb gezien. Niks aan de hand dus. Onweer produceert geluiden die vele malen harder zijn dan vuurwerkknallen, en zo´n bui duurt vaak ook veel langer dan een vuurwerkshow. Hier vluchten de vogels ook niet permanent voor weg.
    Maar goed, GroenLinks is nu eenmaal goed in alles verbieden waar mensen plezier aan beleven.

    • Het gaat om de PvdD niet om GroenLinks. Jij bent zeker weer zo'n milieu hatende autorijder dat je zo'n hekel hebt aan die partij.

      • Excuus, gezien GL al honderden keren met soortelijke berichten in het nieuws komt dacht ik dat het hier wéér dezelfde partij betrof. Maar goed, GroenLinks en PvdD zijn één pot nat. Beide one-issue partijen die niks toevoegen aan dit land. Ik geef best om het milieu en dieren, maar om daar nu een partij voor op te richten gaat mij veel te ver. Het enige waar deze partijen goed in zijn, is het 'oplossen' van schijnproblemen. En dat oplossen gaat negen van de tien keer gepaard met allerlei verboden en nog meer regeltjes.

        En nee, ik ben geen autorijder.

Recente berichten

Zorgen over toename incidenten rond onbegrepen gedrag: “We lopen voorop in de verkeerde zin van het woord”

Wethouder Manouska Molema (GroenLinks) van Zorg en Veiligheid maakt zich zorgen over de toename van…

17 minuten geleden

Agenten brengen gevaarlijk rijdende bestuurder tot stilstand op zuidelijke ringweg

Meerdere politiewagens en agenten moesten er in de nacht van vrijdag op zaterdag aan te…

37 minuten geleden

Slachtoffers mishandeling queerfeest werden op hoofd geslagen

De drie personen die vorig weekend in de Oosterstraat mishandeld werden, toen ze een queerfeest…

1 uur geleden

Musea in binnenstad openen vanavond de deuren tijdens Museumnacht

In de binnenstad vindt zaterdag de achtste editie van de Museumnacht plaats. In totaal zullen…

2 uur geleden

Nog één weekendje een beetje nazomeren, daarna bordjes verhangen naar herfst

Wie nog geen afscheid wil nemen van de zomer, zal dit weekend moeten gebruiken om…

11 uur geleden

Stadjer (18) opgepakt voor mislukte overval op juwelier in Meppel

Eén van de twee tieners die vrijdagochtend probeerden een juwelier aan de Hoofdstraat in Meppel…

13 uur geleden