De gemeenteraad heeft woensdag unaniem ingestemd met een onderzoek naar de mogelijkheid voor het bouwen van Tiny Houses in de stad. Het initiatief voor deze kleine huisjes komt van GroenLinks en de Partij voor de Dieren.
“De Nederlandse wetgeving in niet ingericht op huizen die geen aansluiting hebben op gas, elektriciteit en riolering. Bestemmingsplannen en het bouwbesluit kunnen de realisatie van Tiny Houses in de weg staan,” zegt Martijn van der Glas van GroenLinks.
Tiny Houses zijn kleine huisjes met een oppervlakte tussen de 20 en 40 vierkante meter. Ze zijn duurzaam gebouwd, hebben meestal geen hypotheek, de energie wordt vaak duurzaam opgewekt en ze worden permanent bewoond.
Om te kijken of er belangstelling is voor Tiny Houses gaat de gemeente een evenement organiseren waar de mogelijkheden onder de loep worden genomen. Ook start de gemeente een onderzoek hoe Tiny Houses ingepast kunnen worden binnen de huidige regelgeving.
De verkoop van vuurwerk is deze zaterdag begonnen. In de gemeente Groningen mag ook komende…
Het wordt een fris en bewolkt weekend in Groningen, gevolgd door een zachte maar natte…
Donar heeft de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar gewonnen. Gemakkelijk ging het vrijdagavond niet in…
Op de Laan 1940 - 1945 (N370) ter hoogte van de afrit Zeeheldenbuurt heeft vrijdagavond…
De competitie voor de ‘Beste Groninger Film 2024’ is vrijdag van start gegaan. Dat betekent…
Het KNMI waarschuwt opnieuw voor plaatselijke dichte mist. In Groningen kan dit tot zaterdagochtend slecht…
Bekijk reacties
Dat is een behoorlijk oud idee. Ook leuk voor mensen die te lang bij hun ouders blijven wonen.
https://youtu.be/guOvAxU4bV0?t=50s
“De Nederlandse wetgeving in niet ingericht op huizen die geen aansluiting hebben op gas, elektriciteit en riolering"
Onlangs, is toch de wet daaromtrent aangepast/gewijzigd ivm energieneutraal of ben ik nu aan het bazelen?! Dat toekomstige woningen deze plicht niet meer hebben.
Achterhaald . Dit fenomeen bestaat al vele jaren in de gemeente Groningen. Weer een bewijs dat het stadsbestuur jaren achter de feiten aanloopt.
Het wordt al jaren gedoogd bedoel je. Van stadsnomaden tot studentenstudio. Betonbos en Gideonterrein en Bruilwering Het zijn vaak kwalitatief zeer ondermaatse gevallen en verschillende gradaties uiteraard afhankelijk van hoe het zootje georganiseerd is.
Hiermee en hierdoor ga je wel een precedent scheppen en kun je niets anders dan het permanent wonen op campings ook niet nog langer tegen blijven houden en ben je als gemeente min of meer verplicht dit legitiem gaan maken.
Wonen op een trailerpark. Heel normaal in Amerika :p