Categorieën: Nieuws

JOVD: genderneutraal toilet is bijzaak

De JOVD Groningen vindt dat de jongerenpartijen zich met belangrijkere zaken bezig moeten houden dan genderneutrale toiletten in het Stadhuis.

De Jonge Democraten, PINK, de Jonge Socialisten en DWARS zijn heel goed in het uitvergroten van problemen in de Stad, aldus de JOVD. Zij stuurden vorige week een open brief naar het gemeentebestuur om in het gerenoveerde Stadhuis enkel genderneutrale toiletten te plaatsen.

“Wij vinden verdraagzaamheid erg belangrijk, maar het moet geen doel op zich worden,” aldus de jonge VVD-ers. “Mensen worden echt niet verdraagzamer als de politiek dit soort maatregelen oplegt.” Bovendien brengen genderneutrale toiletten nieuwe problemen mee. Zo zijn er bijvoorbeeld vrouwen die zich minder veilig voelen als ze het toilet moeten delen met mannen. Ook is het onpraktisch, mede omdat urinoirs verwijderd moeten worden, aldus de JOVD.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Beste JOVD

    Gender neutrale toiletten is voor mij ook geen issue heb er nooit geen probleem meegehad maar wel van het discrimineerde gedrag van de gemeente Groningen ten opzichte van transseksuelen.

  • Een partijtje verplassen over de rug van transgenders. Wat een beeldspraak. En dan voordoen alsof de politiek gezamenlijke dames en herentoiletten wil opleggen en dan zeggen dat het niet gepolitiseerd moet worden terwijl je er zelf even hard aan mee doet.

  • @ Marc, je het zeker wel gehoord dat ze in Amsterdam straatintimidatie strafbaar willen stellen omdat het veel voor komt wat denk je als er straks overal gender neutrale toiletten zijn wat daar gebeurt eerst komen er gender neutrale toiletten in overheid en gemeente gebouwen en dan moeten café en etc er aan geloven wat denk je wat er dan gebeurt vooral als de mannen drank op hebben.

  • echt nederlandslaagtdoor. ja verkiezing tijd en al de armoede even vergeten wat de PVDA en VVD de af gelopen jaren hebben kapot .ff dit word je werkloos krijg je 6 weken geen uitkering! dus 6 week geen geld maar onder tussen moet je wel betalen van niets! ziektekosten huur verzekeringen eten drinken kinderen ook! dus op naar de voedselbank en gelijk maar ff in de schuldsanering dit als je werk loos word en dit is maat het topje van de ijsberg die ze hebben kapot gemaakt hebben in de politiek! mensen vergeet het niet dat de meerder deel van de stadjes in de problemen zit!

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

6 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

6 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

9 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden