Categorieën: Nieuws

Milieudefensie merkt Plantsoenbomen

Tijdens een actie van Milieudefensie zijn afgelopen nacht veel bomen in het Noorderplantsoen gemerkt voor de kap. De actie is onderdeel van een landelijke actiedag.

Tijdens die dag worden vijftien stadsparken symbolisch gekapt, om mensen bewust te maken van de sojateelt in Zuid-Amerika. Voor de Nederlandse zuivelproductie is de afgelopen 20 jaar in Zuid-Amerika aan oerwoud en andere natuur ter grootte van 90 duizend voetbalvelden verdwenen. Voor de acht miljoen liter melk die Groningers per jaar drinken is een oppervlakte van vier Noorderplantsoenen nodig om soja te verbouwen waarmee wij onze koeien voeren.

Milieudefensie wil dat we in Nederland onze koeien voeren met Europees veevoer. Consumenten moeten daarom kiezen voor biologische melk, of gewoon minder zuivel kopen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Gentech wil men bij milieudefensie niets van weten, echter dat had de teelt in Nederland van datzelfde nu nog altijd te importeren soja jaren geleden al mogelijk gemaakt.
    Beetje in contradictie met de gemiddelde milieudefensie aanhanger, welke veelal te vinden is in de linkse hoek en bij partijen als Groen Link welke partij het liefst ziet dat alles woonachtig beneden Spanje richting Europa komt verhuizen, waardoor er veel en veel meer melk, vlees en andere dierlijke producten moeten worden genuttigd, waardoor er nog veel en veel meer voedsel voor deze dieren nodig is, wat bijvoorbeeld gemodificeerde soja, nog belangrijker maakt.

    Het failliet van de BV Nederland komt steeds meer en meer in zicht.

    • Zonder dit soort bewegingen had Middenweg voor een boswandeling naar het buitenland gemoeten,denk daar maar eens aan als je eens een keer de natuur intrekt.

      • Hoezo? Wat wij aan bossen in dit land hebben is allemaal cultivatuur, oerbos bestaat hier al meer dan een paar eeuwen niet meer. Je hoeft mij niet te vertellen wat natuur is, sterker nog, ben zelf al jaren lid van natuurmonumenten en niet als een excuus, of omdat het sociaal wenselijk zou zijn.
        Ik denk dat jullie je energie beter kunnen gaan gebruiken en drukker kunnen gaan maken om alle stadsgroen wat hier is verdwenen en dreigt te verdwijnen om plaats te maken voor in beton gegoten hoogbouw tumoren v.v. kijkgaten. Maar daar hoor ik jullie nooit over.

  • Wie zijn jullie?,ik behoor nergens bij maar jij hebt je conclusie al weer getrokken wat veel zegt over je hokjes mentaliteit.

  • De actievoerdersgeneratie begint behoorlijk oud te worden. Ik denk niet dat de patatgeneratie het stokje over gaat nemen.

  • Ik was bij de voorbereiding van deze actie voor het hele land en ik denk dat deze meneer een van de oudste is. Net als ik. de meesten waren juist vrij jong en dat vond ik nou juist zo leuk.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

10 uur geleden