PKC’83 rukt op na winst op Winsum

Foto Andor Heij: Huseyin Kurt van PKC tussen twee Winsum spelers.

PKC’83 won zaterdagmiddag op sportpark De Kring met 3-1 van Winsum. Door de winst steeg PKC naar de vierde plaats in de eerste klasse E en Winsum bleef negende.

De rommelige eerste helft kende eigenlijk maar één hoogtepunt en dat was de vrije trap van Brian Inge van PKC die hij in de 43e minuut in de bovenhoek krulde: 1-0.

Na de pauze was PKC de betere ploeg. Op aangeven van Inge maakte Toufik Faraouni er na 59 minuten 2-0 van. Winsum kwam toch nog terug in de wedstrijd. Na hands van Sally Frank tekende Niels van Dalen in de 82e minuut vanaf elf meter voor de 2-1.

Inge had de wedstrijd daarna voor PKC moeten beslissen, maar liet dat na. Zo werd het nog even onnodig spannend. Maar in de laatste minuut werd Jordi Striedelmeijer binnen de beruchte lijnen gevloerd en schoot Huseyin Kurt de strafschop rustig in de hoek: 3-1.